El Vendrell se suma als crits d'alerta de Calafell i Cunit per la saturació a les escoles

Kenenth Martínez demana un coixí més gran per no tenir les ràtios tan elevades
Imatge d'arxiu d'una classe a l'escola Pau Casals del Vendrell. | BP Diari

 

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, s'ha sumat als crits d'alerta que han fet els ajuntaments de Calafell i Cunit per la situació de saturació que viuen les escoles d'aquests tres municipis de la costa del Baix Penedès. En la seva compareixença per valorar els cent dies del nou govern del Vendrell, el batlle va aprofitar per reiterar les peticions a la Generalitat perquè es faci una previsió superior d'alumnes per al curs escolar en aquells municipis que tenen un alt percentatge de matrícula viva.

La matrícula viva són els alumnes que arriben amb el curs ja començat, que en poblacions amb una elevada població flotant —com el Vendrell, Calafell i Cunit— és molt significatiu. Per això Martínez demana un «coixí més gran» en les previsions d'alumnes, ja que ara mateix s'està al «límit de les ràtios i de la capacitat dels centres», una cosa que acaba afectant «la qualitat educativa». Els tres municipis ja van fer aquesta mateixa petició el curs passat, de moment sense èxit.

Crítiques a Calafell i Cunit

Per aquest motiu, l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, va mostrar la setmana passada el seu malestar amb la situació actual. En una entrevista concedida a Tarragona Digital —que es podrà llegir íntegrament demà dijous— Ferré va acusar la Generalitat de «passar el mort als ajuntaments» en aquest àmbit, i va criticar que no s'haguessin fet obres previstes als centres escolars de Calafell aquest passat estiu.

«Bàsicament ens han demanat que ens posem a fer escoles i deixem de fer carrers, una cosa que em sembla una manca de responsabilitat total i un intent polític molt desafortunat», va lamentar Ferré, que creu que la situació s'ha donat per la manca de nous pressupostos a la Generalitat. També el regidor d'Ensenyament de Cunit, Jaume Casañas, ha apuntat en un article d'opinió publicat a aquest mitjà que «la situació està arribant a límits de col·lapse i d'insostenibilitat del servei» i lamenta que el Departament d'Ensenyament «fa molts anys que és conscient» del problema, «però mai acaba d'arribar la resposta que Cunit necessita».

"🐦🐜Un projecte social per fer cases per a ocells i insectes al Vendrell i Calafell" "Els escolars del Vendrell faran nombroses activitats als museus de la ciutat"