El Vendrell unifica tota la formació per a adults a la zona escolar

A Calafell, aquests ensenyaments s'imparteixen a cal Bolavà
Una classe de l'escola d'adults del Vendrell. | BP Diari

 

L'Ajuntament del Vendrell ha donat un impuls a l'Escola d'Adults unificant tota la formació en un sol lloc, l'edifici que està situat a l'avinguda de les Escoles, 19, a la zona escolar. A partir d'aquest curs, en aquest centre s'impartiran els diferents cicles formatius, la preparació per a l'accés a la universitat, els cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL), i els de llengua i alfabetització impulsats pels Serveis Socials.

«Aquesta era una reivindicació que fa anys que fèiem, i que ens permet unificar totes les classes de català en un sol lloc, amb totes les facilitats que això suposa», ha explicat Rosa Maria Ibarz, del CNL. Abans, el consorci feia les classes en diferents llocs, com l'Hotel d'Entitats o el Centre Cívic l'Estació. El mateix passava amb els cursos de llengua i alfabetització que s'oferien a través dels Serveis Socials.

«Creiem que centralitzant tots aquests ensenyaments a la zona escolar també permetem una conciliació familiar més gran, sobretot per aquelles persones que tenen fills en edat escolar», ha apuntat la regidora d'Educació del Vendrell, Sílvia Vaquero. Aquest canvi ha suposat habilitar noves classes al centre de formació d'adults —un total de tres— que ocupen espais que abans eren de l'Escola d'Art. En total són uns 400 alumnes que reben formació per a adults al Vendrell.

L'escola d'adults de Calafell

Per altra banda, a Calafell els ensenyaments per a adults s'imparteixen a partir d'aquest any a l'edifici de vidre de Cal Bolavà. En total són 122 els alumnes que han començat aquest curs 2019-2020 en un edifici on també hi ha l'escola d'art, amb 124 alumnes, i una escola d'idiomes que en té 120. Cal Bolavà es destina de manera íntegra, doncs, a l'ensenyament, mentre que el servei de centre obert s'ha traslladat a l'espai cívic de la plaça de l'Alcalde Romeu. Quan el centre d'adults calafellenc rebi l'aprovació formal d'Ensenyament, ja podrà oferir als alumnes la possibilitat d'examinar-se a Calafell mateix.

"El nou institut escola del Vendrell ja té nom" "👏Calafell homenatja l'home que va morir per salvar 2 noies que s'ofegaven"