La Xarxa Vendrellenca demana una «investigació exhaustiva» sobre l'Escola de Música

Demanen esclarir les irregularitats del segon contracte

La Xarxa Vendrellenca ha emès un comunicat en el qual demana que s'investiguin a fons les irregularitats del contracte modificat de l'Escola Municipal de Música Pau Casals. Fa tot just una setmana, el ple de l'Ajuntament del Vendrell va aprovar pagar una indemnització de 2,4 milions d'euros a la constructora per l'anul·lació d'aquest segon contracte, que hauria pogut provocar un sobrecost de 30 milions d'euros per a les arques municipals.

En aquell ple, l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, va avançar que havia instat als serveis jurídics del consistori que fessin un informe per veure si calia exigir responsabilitats a algú per aquella revisió del contracte. Però des de la Xarxa Vendrellenca consideren aquest pas «insuficient» i parlen «d'irregularitats manifestes» que «consten a la documentació pública», alhora que fan referència a «la mancança d'informes de control del contracte».

 

En contra de l'acord pactat entre les diferents parts

A més de demanar aquesta «investigació exhaustiva», des de l'associació que agrupa diverses entitats veïnals del Vendrell s'han mostrat contraris també a l'acord pactat entre les diferents parts implicades. L'entitat remarca que els serveis jurídics recomanaven esperar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), un argument que ja va esgrimir el grup d'ERC-Som Poble al ple del 27 de desembre. Igualment, lamenten que s'hagin hagut de pagar «uns interessos de demora per la gestió dolenta» d'aquest assumpte.

Per últim, la Xarxa ha mostrat la seva preocupació pel fet que un «edifici públic com aquest, sotmès a un gran control públic des que es van detectar les irregularitats al contracte, porti deu anys sense la llicència ambiental». Per aquest fet, creuen que «han fallat més mecanismes de control» i afegeixen que no tenen «cap explicació al respecte». Al ple de fa una setmana, el govern va rebutjar una moció d'ERC-Som Poble que demanava portar el tema a la Fiscalia de forma immediata.

"Envien més efectius dels Mossos a Calafell davant l'alarma pels robatoris" "El 2020 serà l'any de Joan Perucho i Josep Cañas al Baix Penedès"