Descobreix els 10 mercats de Nadal amb més encant del Camp de Tarragona

Tarraco Center et proposa els 10 mercats i fires típics de l'època que permeten gaudir dels pessebres, els arbres i decorar les llars de Tarragona
Us recomanem els mercats de Nadal amb més encant del Camp de Tarragona | Cedida

Sembla mentida, però ja el tenim aquí un altre cop. Arriba el Nadal al Camp de Tarragona i amb ell, l'estrès anual de fer pessebres, comprar arbres, ornaments i provisions per passar les festes. Les places i els carrers de les viles, conscients d'aquesta necessitat s'omplen de fires, mercats, parades entre els llums i les garlandes de Nadal. Gairebé a totes les localitats hi trobem alguna parada que altra, però en certs municipis els mercats de Santa Llúcia són una celebració tradicional, on s'hi respiren aires màgics, carregats d'il·lusió i encant. 

 

Tarraco Center et proposa els 10 mercats de Nadal amb més encant del Camp de Tarragona, perquè puguis viure i gaudir de l'essència del Nadal, aquestes festes.

10 mercats i fires de Nadal amb encant al Camp de Tarragona

Tradicionalment, les dates de Sant Nicolau i sobretot Santa Llúcia, la primera setmana de desembre, marquen el moment en què s'instal·len fires i parades de figures de pessebre i elements decoratius. Amb els anys s'hi han afegit arbres de Nadal, que s'han popularitzat entre nosaltres, i se n'han retirat molses, vesc i altres elements nadalencs procedents del bosc, que l'ecologisme ha hagut de restringir per l'abús a què es veien sotmesos.

1. Mercat de Nadal a Reus 

L'esperat mercat de productes nadalencs, és tota una tradició a la ciutat de Reus. Té lloc, any re any a l'epicentre de la vila, la plaça del Mercadal. Amb venda de productes i aliments típics nadalencs i de decoració per a la llar. Totes les parades es troben en casetes de fusta, l'estil dels mercats tradicional de Nadal al nord d'Europa. Aquest any se celebrarà del 29 de novembre al 23 de desembre.

 

A la mateixa plaça del Mercadal, també s'hi troba ubicat un arbre de Nadal i d'una alçada de 17,5 metres d'alçada i 3100 wats de potència. Un punt de trobada familiar per viure de primera mà l'essència més nadalenca.

2. Mercat de Santa Llúcia a les Piles de Gaià

Un dels mercats de Nadal més coneguts de la Conca de Barberà és el Mercat de Santa Llúcia de Les Piles de GaiàUna trobada anual al centre de la Vila que se celebra el cap de setmana més proper a la festivitat de Santa Llúcia, enguany del 13 al 15 de desembre, on podreu gaudir de diferents activitats pensades per a tota la família.

3. El Mercat de Nadal del Morell 

Al Morell la fira de Nadal se celebra els dies 13, 14 i 15 de desembre, a l'Era del Castell. Coincidint també, el diumenge 15, amb la festa de l'oli nou i la cercavila de gegants. Una fira repleta d'actes i espectacles a més de les típiques paradetes de gastronomia, productes i decoració artesanal. Un cap de setmana intens i ple de màgia.

4. El Mercat de Nadal a l'Hospitalet de l'Infant

El Mercat de Nadal de l’Hospitalet de l’Infant aplegarà fins a 23 de parades, animant així a la gent a sortir al carrer i fomentar el comerç local. El Mercat de Nadal se celebrarà els dies 13 i 14 de desembre. La Plaça de Catalunya i al carrer Jaume Castellví de l'Hospitalet de l'Infant s'omplirà de parades amb articles nadalencs de tota mena: objectes de decoració, pessebres, plantes i flors, torrons i ametlles garapinyades, articles de regal, etc. L’horari d’obertura serà: divendres, de 16.00 a 20.00 h; i dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Els visitants del Mercat, a més de les parades, s’hi trobaran diverses activitats, adreçades especialment als infants (divendres, globoflèxia; i dissabte, pintacares, photocall de Nadal, un taller creatiu de nadal i globoflèxia).

5. El Mercat de Nadal a Riudoms

Riudoms acollirà el 14è Mercat de Nadal i el 2n Mercat d'Artistes MercArt, els dies 14 i 15 de desembre a la plaça de l'Església. El punt de trobada dels comerços del municipi per Nadal i l'aparador més ampli carregat de productes de qualitat i proximitat. Juntament amb el MercArt, que omple d'artistes la resta de la plaça on si respira una fantàstica combinació nadalenca i artística. També hi trobareu tallers, música en viu i xocolatada. 

6. El Mercat de Nadal a Mont-roig

El mercat de Nadal arriba a Mont-roig el dissabte 14 de desembre, d’11.00 a 20.00 hores, al pàrquing Casa de Cultura Agustí Sardà. Diverses parades d’artesans i comerços locals oferiran tot tipus de productes nadalencs, a la tarda també hi haurà una actuació itinerant pel mercat del Follet Màgic del Nadal. Tot plegat, un dia intens de sorpreses i il·lusió nadalenca. 

7. La Fira de Nadal a Sarral 

La Fira de Sarral és un dels esdeveniments més consolidats i més populars de la vila, una jornada per reviure l'esperit artesà i comercial del poble i per conèixer els seus productes i el seu patrimoni. Des de tastos, gastronomia, oficis artesans i, sobretot, molta cultura popular és el que trobareu el diumenge, 8 de desembre, en aquest municipi de la Conca de Barberà

8. El Mercat de Nadal de Calafell

La celebració del Mercat de Nadal al nucli de Segur, els dies 6 i 7 de desembre, és l'acte que enceta les festes nadalenques a Calafell. De les 10.30 hores a les 21.00 hores, a la plaça del Mediterrani i a l'avinguda de Catalunya, podreu trobar les tradicionals paradetes on aprofitar per comprar decoració i productes artesanals per aquest Nadal. Durant aquests dos dies, també es faran diverses activitats per gaudir en família.

9. El Mercat de Nadal de Tarragona 

Des del primer dia de desembre fins a la vigília de Nadal és costum que la Rambla Nova de Tarragona s'ompli d'arbres, tions i caganers. Cada dia de dilluns a diumenge i de 9 a 21 h, des de la Font del Centenari fins al Balcó del Mediterrani s'hi instal·len una trentena d'estands on abastir-se o reposar els complements estètics característics de les festes nadalenques. Les estrelles són sempre els figures del pessebre i els caganers.

  

Paral·lelament i des de fa uns anys, la Fira de Nadal a la Rambla Nova es veu acompanyada de la Fira d'Artesans i de les Associacions de Tarragona. Un bon moment per prendre el pols a la societat civil de la ciutat a peu de carrer i entre el caliu nadalenc com a preludi de les tres setmanes de bona voluntat i celebracions que ens esperen.

10. El Mercat de Nadal a Cambrils

Del 5 al 8 de desembre, Cambrils acollirà el Mercat de Nadal, en el marc de la Festa Major de la Immaculada. Tindrà lloc de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 21.00 h. La plaça de la Vila i els carrers Antoni de Gimbernat i Immolats del Setge s'ompliran del comerç del poble, d’artesania i d’alimentació, entre altres actes culturals i populars. 

 

"🍇AGENDA: El Mercat de Nadal d'un celler al cor del Priorat, amb tastos i tallers" "SOREA crea un nou portal de divulgació i conscienciació sobre l'aigua"