El Col·legi Claret de Valls, referent vallenc en educació

Els propers dies 9 i 12 de març el centre organitza una jornada de portes obertes a tothom
Alumnes de l'ESO del Col·legi Claret de Valls | Cedida

Durant les setmanes prèvies a la preinscripció del curs 2019-2020, els pares i mares comencen a reflexionar sobre a quin col·legi han de dur els seus fills. Per aquest motiu, molts centres organitzen jornades de portes obertes perquè les famílies puguin conèixer el seu funcionament i el projecte d'escola pel qual aposten. És hora de triar l'educació que es vol per als fills, per això els pares aprofiten per fixar-se en tots els detalls. 

El Col·legi Claret de Valls fa 80 anys que treballa per educar els nois i noies de Valls i comarca i ha esdevingut un dels centres de referència a la ciutat pel seu elevat nivell d'ensenyament. El Claret és un centre concertat que va ser fundat pels missioners claretians l'any 1939 a l'antic Convent del Carme i el 1971 es va traslladar al seu actual emplaçament, a la plaça de la Creu. Actualment és un centre integrat d'Educació Infantil, Primària i Secundària que escolaritza, doncs, infants i joves des de la Llar d'Infants fins al final de l'ESO. Compta amb uns 700 alumnes i amb 55 professionals entre educadors i personal d'administració i serveis, i uns 1.100 pares i mares.

Col·legi Claret de Valls | Cedida

A principis del mes de març, el Claret celebrarà dues Jornades de Portes Obertes per donar a conèixer el seu projecte educatiu, el seu funcionament i les seves instal·lacions als pares que busquen una escola per als seus fills de cara al pròxim curs. El dissabte 10 de març es podrà fer un recorregut pel centre que oferirà una visió integral de les instal·lacions. Els horaris es distribuiran de la següent manera:  Llar d'infants i Infantil: 10h i 11.30h; Primària i ESO: 10.30h i 12h.

Per altra banda, el dimarts 12 de març, en aquest cas mentre els alumnes desenvolupant la seva activitat escolar, els pares podran observar com transcorre el dia a dia al col·legi. Les visites distribuiran entre les 9.30 hores, 15.30 hores i 17.30 hores.

Cartell de la jornada de portes obertes 2019 del Col·legi Claret de Valls | Cedida

Els idiomes, la base de l'escolarització al Col·legi Claret

L'escola es caracteritza per l'aplicació dels idiomes al currículum establert. A més a més de les llengües catalana i castellana i del tractament de la llengua francesa i alemanya, és la llengua anglesa la que destaca pel seu especial tractament curricular. En aquest sentit, els alumnes poden fer estades lingüístiques a Anglaterra, Irlanda o França. Destacar que el centre compta amb un equip d'auxiliars de conversa per reforçar el tractament d'aquests idiomes.

 

Extraescolars: robòtica, informàtica, teatre,...

Alumnes durant una classe al Col·legi Claret de Valls | Cedida

 

Les activitats extraescolars són el temps que poden dedicar els infants a les aficions personals, aquelles que escullen i que poden variar amb el pas del temps. El lleure per a infants inclou totes les activitats que poden fer els fills fora de l'horari escolar, En definitiva, el lleure és un temps on s'ensenyen valors i s'aprèn a viure i a conviure, i això ho tenen molt clar al Claret. Per aquest motiu, duen a terme múltiples extraescolars, com per exemple robòtica, informàtica, impressió 3D, dansa, teatre musical, esports, dibuix, entre moltes d'altres.

Alumnes d'Educació Primària del Col·legi Claret de Valls durant la classe d'Educació Física | Cedida

 

La psicomotricitat, una ajuda als més menuts

La psicomotricitat és un aspecte molt important en l'Educació Infantil. En aquest sentit, el centre va endegar el projecte neuropsicomotriu, adreçat als nens i nenes d'educació infantil. Amb els més petits de l'escola es treballa a través de les sensacions, el moviment i els jocs, per ajudar-los a afavorir el desenvolupament neuropsicomotor.

Alumnes d'Educació Infantil del Col·legi Claret de Valls fent un experiment a classe | Cedida

 

"AGENDA: Tot el que no et pots perdre aquest cap de setmana a Tarragona!" "PORTES OBERTES: Descobriu els pilars de la Salle Reus per formar els adults del futur!"