Gerard Pérez obre una escola de ball a Zona Fitness Torredembarra

Pérez és expert en ball de saló i acumula desenes d'èxits a escala estatal i mundial
Gerard Pérez, al gimnàs Zona Fitness de Torredembarra, on instal·larà la seva escola de ball. | Gerard Recasens

 

Gerard Pérez va néixer a Torredembarra fa 31 anys i ha recopilat èxits espectaculars a escala espanyola i internacional practicant la passió que ha dominat la seva vida: el ball de saló. Pérez ho ha guanyat pràcticament tot i des de fa uns anys, es dedica a ensenyar els seus coneixements en el món del ball. Ara, després d'anys vivint a l'Amèrica Llatina, Pérez torna al seu poble, Torredembarra, on passat Reis arrencarà l'escola de ball que porta el seu nom dins del gimnàs Zona Fitness, del centre del poble.

Parlem amb Pérez sobre la seva experiència, els seus èxits, la seva brillant trajectòria i el projecte que ja està obert a tothom a Zona Fitness Torredembarra. Els interessats en apuntar-s'hi o en tenir més informació, es poden posar en contacte amb aquest gimnàs, situat al carrer de la Capella número 3, trucant al telèfon 977 64 56 26 o enviant un correu electrònic a l'adreça info@zonafitness.cat.

Gerard Pérez, passió pel ball des de ben petit

—Com vas descobrir la teva passió pel ball de saló?

—De molt petit, amb sis anys, vaig començar a ballar. Als nou, vaig ser campió d'Espanya de ball de saló. M'he passat la resta de la vida ballant, competint i viatjant arreu del món, fins a arribar a la màxima categoria.

—I com dius, ja de petit vas tenir un èxit brutal.

—Vaig ser campió de Catalunya i d'Espanya diverses vegades i vaig estar entre els 50 millors del món.

—Fins que vas descobrir que et volies dedicar professionalment a ser professor de ball.

—Va ser cap als 20 o 21 anys, ara en fa deu. Vaig anar a estudiar al Conservatori de Dansa d'Alacant i em vaig treure tots els títols de professor, jutge, tècnic, entrenador... tot el que estava relacionat amb el ball de saló. Durant dos anys, vaig tenir una acadèmia de ball aquí, a Torredembarra. I en paral·lel, vaig seguir competint amb diverses parelles de ball.

—D'on et ve aquesta vocació tan gran?

—Els meus pares i en especial la meva família materna era molt balladora. Jo anava a les festes majors, als casals... i vaig mamar-ho des de petit. A mi m'encanten els esports, n'he fet molts, però d'adolescent em vaig adonar que el meu èxit era el ball i, encara que vaig estudiar INEF, vaig veure que m'havia d'encarrilar cap al ball.

Gerard Pérez, un torrenc famós a l'Equador

—El més sorprenent de tot és que a banda dels èxits obtinguts aquí, també n'has tingut a l'altra banda del món, oi?

—Sí, vaig marxar a viure a Alacant i allà vaig començar a ballar amb una noia de l'Equador. Temps després vam marxar a viure al seu país i vam participar a diversos programes de televisió, a l'estil del '¡Mira quién baila!' d'aquí. I sí, vam tenir molt d'èxit durant els cinc anys que vam estar allà vivint.

—Eres famós, a l'Equador, la gent et reconeixia pel carrer?

—Totalment, la veritat és que vam tenir moltíssim èxit, i això ens va permetre tenir, durant cinc anys, una acadèmia de ball. En competició, vaig ser campió nacional a l'Equador, campió de Sudamèrica i campió Panamericà.

—Fa un any que vas tornar a Torredembarra. Segueixes competint?

—Estic a punt de trobar parella i tornar a competir. Però ja no en balls de saló, sinó en bachata. L'he descobert fa tres anys i crec que, per les seves característiques, em serà fàcil.

Neix l'Escola de Ball Gerard Pérez a Zona Fitness Torredembarra

—Ara engegues l'escola de ball Gerard Pérez a Zona Fitness Torredembarra. Què hi trobarem?

De tot! Balls de saló, salsa, bachata, ritmes tropicals... tota la moda actual en balls de saló. Farem classes per a tots els nivells: iniciació, intermedi, avançat i competició.

—Aquest projecte és la il·lusió de la teva vida?

—Sí. M'agradaria triomfar aquí a Torredembarra. És el meu poble i li tinc un apreci molt especial. A més, ha crescut molt, hi ha un nou ambient, i crec que la Torre s'està reenganxant al món del ball després d'uns anys d'haver-se apagat.

—I el lloc concret on vols triomfar és el gimnàs Zona Fitness del carrer de la Capella. Què t'agrada d'aquest espai?

—M'encanta la sala on farem les classes, és molt àmplia i té miralls de punta a punta, ens permet tenir entre 20 i 40 persones. L'ambient al gimnàs és fantàstic, n'hi ha d'altres on l'ambient és molt fred i aquí és tot el contrari, l'ambient és molt càlid i hi estic molt còmode. Soc usuari i m'encanta, aquest gimnàs.

—Com va sorgir el projecte de l'escola de ball?

—Amb el Sergio Sánchez, el propietari de Zona Fitness, ens coneixem des de petits. Ell té molta iniciativa, m'ho va proposar i em vaig engrescar. I res, el dia 7 de gener comencem!

—Tindreu horaris amplis?

—I tant, farem classes de dilluns a dissabte, matí i tarda. Tindrem una franja de 16.00 a 18.00 hores i una segona de 20.45 a 23.00 hores. Els dissabtes, intentarem que sigui més ampli.

—Això del ball s'ha de portar dins de per si?

—No, mai és tard per començar! El ball de saló té una gamma molt àmplia de modalitats i n'hi ha per a totes les edats i per a tots els gustos. Conec gent de més de setanta anys que encara competeix en balls de saló.

—Com animaries algú a apuntar-se a Zona Fitness i a l'escola de ball Gerard Pérez?

—Que vinguin, que s'ho passaran molt bé, faran amics, hi ha un espai amplíssim i està al centre de la Torre, amb lloc per aparcar i sense problemes. I pel que fa a l'escola de ball, que s'apuntin, perquè a Torredembarra no hi ha res similar, i perquè tinc molta confiança en la meva experiència. Crec que aquest projecte que ara engeguem tindrà molt d'èxit.

"AGENDA: Tot el que no et pots perdre aquest pont de desembre a Tarragona!" "10 consells per decorar la teva casa per Nadal"