Anglès, robòtica i atenció personalitzada: les bases de l’aprenentatge a La Salle Tarragona

El dissabte 23 de febrer l'escola celebra la jornada de portes obertes per tal de donar a conèixer unes instal·lacions úniques i un programa educatiu que garanteix resultats excel·lents
Alumnes de Secundària en una aula a La Salle Tarragona | Cedida

 

 

La Salle Tarragona és una escola concertada d’Educació Infantil, Primària, ESO i Batxillerat, amb més de cent anys d’experiència, que integra l’herència i la tradició lasal·liana amb la innovació pedagògica, seguint mètodes com ara el treball per projectes, l’aprenentatge cooperatiu o fent una aposta única en la implantació de l’aprenentatge de l’anglès a les aules. El pròxim 23 de febrer a les 10.00 hores obrirà les seves portes per presentar les seves instal·lacions i metodologies a tots els assistents.

Tot això és possible perquè el col·legi disposa d’una oferta educativa variada centrada a satisfer les necessitats educatives de cada alumne, amb les premisses que cal respectar els diferents ritmes d’aprenentatge i potenciar l’aprenentatge significatiu.

Alumnes de La Salle Tarragona durant la celebració de les festes de l'escola | Cedida

 

Així doncs, a La Salle Tarragona es dóna resposta individual a tots els infants oferint-los una atenció especialitzada mitjançant grups de suport, reforç i d’altres capacitats, una aposta clara per l’excel·lència educativa.

L’aprenentatge de l’anglès és prioritari

Un dels altres dels valors afegits de l’escola és l’aposta per l’aprenentatge de l’anglès, bàsic per al futur de l’alumnat.

Així doncs, totes les hores complementàries de totes les etapes es realitzen en aquesta llengua i també una tercera part de les assignatures de l’ESO. L’escola disposa de professorat format especialment per oferir les classes íntegrament en anglès que aplica la metodologia AICLE (Aprenentatge integrat de continguts en llengua estrangera) i ofereix classes setmanals de conversa a ESO i Batxillerat.

A banda, es potencien els viatges a Anglaterra, Irlanda  i el Canadà i s’ofereix l’opció de certificar el nivell d’anglès a través de la Universitat de Cambridge.

Alumnes de La Salle Tarragona durant una exhibició castellera a l'hort de l'escola | Cedida

Les noves tecnologies i la robòtica com a base de l’aprenentatge

La Salle Tarragona vol estar a l’avantguarda dels projectes educatius, per això ha fet una aposta clara per implantar la robòtica educativa a Primària i ESO, per tal de permetre als alumnes adquirir coneixements i habilitats per superar amb èxit el futur i aprofitar qualsevol oportunitat laboral.

I és que la robòtica permet aprendre de manera lúdica i també de forma interdisciplinar i competencial totes les àrees: estructures lingüístiques, competència matemàtica, ciències, tecnologia, etc.

Disposem de dues aules de robòtica, on treballem mitjançant la metodología STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics). D’altra banda, les tauletes digitals i els ordinadors portàtils formen part del dia a dia de l’aprenentatge dels alumnes del centre.

Alumnes de Secundària durant una classe de robòtica a La Salle Tarragona | Cedida

 

Unes instal·lacions úniques a la ciutat

La Salle Tarragona disposa d’un dels campus més extensos del territori amb més de 50.000 metres quadrats a disposició de l’alumnat. Hi ha vuit edificis, amb aules equipades tecnològicament, vuit patis exteriors amb pistes de bàsquet i camps de futbol, una Escola de Natura, un hort i un pavelló poliesportiu.

Alumnes dinant al menjador d'Educació Infantil de La Salle Tarragona | Cedida

 

A més, també s’ofereix menjador amb cuina pròpia, servei d’acollida matinal des de les 7.30 hores i servei de transport escolar des del centre de Tarragona i poblacions del voltant (Altafulla, Torredembarra, Creixell i Roda de Berà), entre d’altres.

Excel·lència educativa amb resultats provats

Finalment, l’escola aplica una sèrie de programes exclusius i innovadors que busquen desenvolupar i estimular la intel·ligència de l’alumne, com ara el programa DESTÍ, el HARA, de control de les emocions a través de la interioritat, o el FAIG a l’ESO, que promou projectes d’investigació cooperatius. A més, a Infantil i Primària es treballa per projectes, amb la voluntat d’estimular l’aprenentatge actiu dels alumnes i convertir-los en els autèntics protagonistes de la seva educació.

Alumnes d'Educació Infantil en una classe a La Salle Tarragona | Cedida

 

Unes tècniques educatives avalades pels resultats, ja que els alumnes de La Salle Tarragona obtenen uns dels millors resultats de Catalunya tant en les avaluacions diagnòstiques de 5è de Primària i 3r d’ESO, com en les proves de competències bàsiques de 6è i 4t d’ESO. A banda, és habitual que el 100% dels alumnes que van a Selectivitat l’aprovin amb una nota mitjana de 7, gairebé un punt per sobre de la mitjana catalana.

En el cas de no poder assistir a la jornada de portes obertes d’aquest dissabte 23 de febrer, també s’ofereixen visites personalitzades que es poden reservar a través de la pàgina web entre el 25 de febrer i el 8 de març.

FITXA TÈCNICA

Avda. Països Catalans, s/n, Tarragona

Telf. 977 218 600

Mail. lasalletarragona@lasalle.cat 

"Els innovadors programes educatius en Educació Infantil a l'Escola Internacional del Camp" "RECOMANACIONS: Els llibres més destacats de febrer amb Galatea Llibres"