Les recomanacions dels llibres més destacats del mes de febrer amb Galatea Llibres

Descobreix els títols més destacats d'aquest mes a la llibreria reusenca

Comencem el segon mes de l'any i també el més curt amb les millors lectures del moment. Una proposta ideal per abans d'anar a dormir, pel cap de setmana o per quan trobis un forat, sempre hi ha algun moment per llegir. Així que, la Llibreria Galatea ens ha elaborat una llista amb els títols més destacats, perquè no t'hagis de trencar el cap pensant quina serà la propera lectura. Trobareu la llibreria reusenca, per excel·lència, al carrer de Jesús, 5-7 de Reus. A més, podeu seguir totes les seves novetats a través de la seva pàgina de Facebook, així com comprar els vostres llibres de manera online, a través de la seva pàgina web.

Les recomanacions de llibres per al mes de febrer

1

Fidelitat

Autor: Marco Missiroli

Editorial: Angle Editorial

Pàgines: 282

Preu: 18,00 €

Resum: De què parlem quan parlem de fidelitat? «El malentès». És com Cario i Margherita titllen el dubte que ha esquerdat la superfície del seu matrimoni. A Cario el van veure als lavabos de la universitat amb una estudiant: «ella es va sentir malament, jo la vaig socórrer», explica al rector als altres professors i a la seva dona. Però aquesta suposada traïció es converteix per a ell en una obsessió, i per a Margherita esdevé un poderós estímul que allibera les seves fantasies. Estem segurs que resistir-se a la temptació significa ser fidel? I si aquesta renúncia representés una traïció a la nostra naturalesa més profunda? La història esdevé tan íntima i personal que el lector no pot abandonar-la. Amb una escriptura franca, porosa i embolcalladora, Missiroli aireja les habitacions privades i els carrers, exposa els pensaments i els desitjós inconfessables.

Editat també en castellà

 

2

El monstre de la memòria

Autor: Yishai Sarid

Editorial: Club Editor

Pàgines: 192

Preu: 17,50 €

Resum: Ell és un jove historiador israelià. S’ha especialitzat en els mètodes d’extermini nazis, per comoditat més que per convicció: en aquest tema hi ha places vacants. S’ha casat i té un fill quan li ofereixen feina de guía als principals camps de Polònia.

A partir d’aquí la seva vida queda suspesa entre dos temps i dos espais: l’avui a Israel, amb la família i els vius, l’abans a Polònia amb la memòria dels llocs i dels supervivents. Els vius són grups d’adolescents per a qui l’homenatge es resumeix a fer-se selfies i turistes que visiten Auschwitz de pasada entre l’hotel i el centre comercial. Davant d’aquest cinisme, el protagonista assumeix el paper de guardià del record. Però la inmensa solitud del càrrec el porta a desfer-se del món dels vius per apropar-se perillosament al dels fantasmes.

Com passa amb les millors novel·les de John Le Carré, El monstre de la memoria s’empassa sense respirar, amb angúnia i voracitat. Yishai Sarid burxa en el relat construït per l’Estat d’Israel sobre la Xoà. Quan Auschwitz esdevé una marca, amb qui s’identifica la gent que visita els camps?


Editat també en castellà

3

Ignot

Autor: Manuel Baixauli

Editorial: Edicions del Periscopi

Pàgines: 256

Preu: 18 €

Resum: Quan Mateu, un pintor en hores baixes, rep l’encàrrec d’il·lustrar els textos d’un escriptor anomenat Crisòstom, accepta sense pensar-s’ho dues vegades. Però qui és, realment, Crisòstom? Per què no ha transcendit, la seva obra? A poc a poc, Mateu descobrirà un personatge humil però fascinant, un geni desconegut, i es submergirà en un món insòlit, ple de miralls i poblat per individus solitaris i esquius. Imaginativa, enginyosa i enlluernadora, Ignot és una novel·la que gira al voltant de la necessitat de crear, de les expectatives i de la frustració. Manuel Baixauli, un dels autors més singulars de les nostres lletres, ens ofereix una veu literària única i una demostració de capacitat narrativa de primer ordre.

4

Km 123

Autor: Andrea Camilleri

Editorial: Edicions 62

Pàgines: 156

Preu: 17,50 €

Resum: En la línia d’altres novel·les negres seves, com La intermitència o Un dissabte amb els amics, l’enyorat mestre Andrea Camilleri ens ofereix ara una història negra que podría semblar una comèdia rosa però que aviat es transforma en una peripècia molt més angoixant.

Amb humor i misteri, tot comença amb una trucada de mòbil i un intent d’homicidi. Indici rere indici, el ventall de protagonistes de seguida queden confrontats a la seva propia veritat en un desplegament de tota mena de recursos narratius. I amb un final per llegir més d’una vegada.

 

Editat també en castellà

5

Todo esto existe

Autor: Íñigo Redondo

Editorial: Literatura Random House

Pàgines: 384

Preu: 19,90 €

Resum: Aquesta és la història d'una fascinació mútua, la d'un home i una noia que es creuen quan la vida els dóna l'esquena. Si ningú la expliqués, si ningú la llegís, aquesta seria tan sols una més de les infinites històries amagades darrere de les finestres de mig món.

Corren els anys vuitanta i Alexéi, director d'un col·legi en una ciutat d'Ucraïna, s'esfondra. La seva dona l'ha deixat i els seus dies segueixen un patró inalterable: a les nits beu fins a perdre el sentit i pels matins, a l'escola, lluita per amagar les seves misèries. Des del seu despatx observa els alumnes durant l'esbarjo i es comença a fixar en una noia que sempre camina sola. Aviat ella li revelarà la realitat que amaga i ell decidirà ajudar-la ocultant-la al seu pis.

Aquesta és una novel·la sobre els llocs impensables en els quals trobem recer, la història de dues persones que construeixen un unviers on creure que tot pot ser millor.

6

El Heredero

Autor: Rafael Tarradas Bultó

Editorial: Espasa Libros

Pàgines: 664

Preu: 19,90 €

Resum: Un majestuós landó avança en direcció a la imponent finca dels Marquès. Amb tan sols set anys, la petita Josefa entra a treballar com a serventa a la casa, incapaç d'imaginar com la seva presència canviarà per sempre la història de dues poderoses famílies.

Trenta anys més tard els Marquès es veuen abocats a fugir de casa i abandonar la seva més que acomodada posició social. No seran els únics, ja que els Sagnier s’hauran d'exiliar i altres, com Antoni, pobre però idealista, intentaran donar un gir a la societat. Tots ells, defensant els seus ideals, són aliens al capritxós destí que els uneix mitjançant un poderós llaç i un sorprenent secret.

Barcelona, ??Sant Sebastià, Madrid, Gijón o Terol són els escenaris d'aquesta fascinant història d'amor, coratge, lleialtat i traïció, basada en fets reals, que ens revela com, en un món on la lluita per la supervivència fa aflorar el pitjor de l' ésser humà, l'amor és una força poderosa capaç de fer-nos superar les majors adversitats.

7

Alguien a quien conoces

Autor: Shari Lapena

Editorial: Suma de letras

Pàgines: 384

Preu: 18,90 €

Resum: En un tranquil barri residencial de Nova York, un barri de carrers arbrats i acollidores famílies, algunes llars han rebut una nota anònima:

«Em resulta molt difícil escriure aquesta carta. Espero que no ens odiï. Fa poc el meu fill va entrar a casa quan vostè estava fora ... ».

Un noi ha estat tafanejant en els habitatges i en els ordinadors dels seus amos. Qui és i què ha descobert? Mentre els rumors comencen a circular i les sospites augmenten, una dona apareix assassinada i la tensió arriba a un punt insostenible.

Estan relacionats aquests fets? Qui sap més del que deixa entreveure? I fins on estan disposats a arribar aquests simpàtics i afables veïns per protegir els seus secrets?

"Tarraco Center dona suport a l'Associació Asperger -TEA del Camp de Tarragona" "⚡ATENCIÓ FANS: Torna la Harry Potter Book Night el dia 6 de febrer a Reus!"