Les recomanacions dels llibres més destacats del mes de juliol amb Galatea Llibres

Descobreix els títols més destacats d'aquest mes a la llibreria reusenca

Amb l'estiu arriben les vacances i les vacances van acompanyades de temps lliure, de descans i relaxació, de platges i moments tranquils que són l'escenari ideal per a una bona lectura. Sempre tenim més temps per llegir durant les vacances i és per aquest motiu que la Llibreria Galatea, ens ho posa fàcil i ens prepara una selecció amb els millors títols, novel·les fresquetes per combatre els dies calorosos i devorar històries i aventures.

Trobareu la llibreria reusenca al carrer de Jesús, 5-7 de Reus. A més, podeu seguir totes les seves novetats a través de la seva pàgina de Facebook, així com comprar els vostres llibres de manera online, a través de la seva pàgina web; l'entrega del servei a domicili pels municipis de Reus i Cambrils, és gratuït.

Les recomanacions de llibres del mes de juliol

1

El mensaje de Pandora

Autor: Javier Sierra

Editorial: Planeta

Pàgines: 192

Preu: 15,90 €

Resum: El dia que Arys va complir divuit anys va rebre aquesta estranya carta. Li va arribar des d'Atenes embolicada en paper d’estrassa amb la urgència de que havia de llegir-la immediatament. Escrita en circumstàncies excepcionals, en ella la seva tieta evoca l'últim viatge que van fer juntes pel sud d'Europa i li confia un secret que portava anys guardant-se: que els antics mites amaguen la clau per a comprendre l'origen de la vida, les malalties i fins i tot el nostre futur.

Basant-se en recerques d'importants científics i premis Nobel, en Javier Sierra ha escrit una rondalla lúcida, enlluernadora, que expandirà el nostre punt de vista sobre les qüestions que de veritat estan cridades a alterar l'equilibri de la nostra civilització.

Estem davant d’un relat que és alhora apassionant, tendre i oportú; que ens endinsa de manera esperançadora en la història de la nostra civilització a través dels seus canvis més crítics i que ens recorda les solucions que la humanitat sempre va trobar per a sortejar-los. «És la carta que tots necessitem llegir per a posar-nos en marxa, per a no rendir-nos davant l'adversitat. El seu missatge està ple d'intriga, però també de futur», assegura en Javier Sierra.

El mensaje de Pandora tanca, en forma de novel·la, tota la saviesa que l'actual crisi ens pot reportar, ja que ofereix claus que fins ara ningú ha remenat i que no perdran actualitat, perquè els personatges parlen de prosperitat, de florida, d'oportunitat, de vida.

2

L’espia del Ritz

Autor: Pilar Rahola

Editorial: Columna Edicions

Pàgines: 416

Preu: 21,50 €

Resum: La ciutat bull amb milers de persones vinculades al règim nazi, hi ha membres de les SS, espies internacionals, les banderes amb la creu gamada pel centre de la ciutat, els feixistes italians… I enmig d'aquella Barcelona amb afusellaments al Camp de la Bota, amb matances indiscriminades, amb una misèria extrema, brillava amb llum pròpia un hotel anomenat Ritz on un dia arriba un jueu perseguit a França que fuig per salvar la vida amb els seus músics travessant a peu els Pirineus.

3

Seguiré els teus passos

Autor: Care Santos

Editorial: Columna Edicions

Pàgines: 512

Preu: 20,90 €

Resum: La Reina, una dona acostumada a prendre totes les decissions, rep una trucada que ho pot canviar tot: algú pretén obrir la tomba del seu pare, mort en estranyes circumstàncies a Conques, un poblet del Pallars Jussà, fa quaranta-quatre anys. En un moment en què la seva pròpia vida travessa un moment complicat, inicia un viatge al Pirineu per enfrontar-se al seu passat i amb la sorprenent història d’en Josep Gené, que ens durà fins al 29 de gener de 1939, el dia en què Barcelona va ser ocupada per les tropes de Franco. Un dia de vencedors i vençuts.

També editat en castellà

4

No soc aquí

Autor: Anna Ballbona

Editorial: Anagrama

Pàgines: 224

Preu: 18,90 €

Resum: Hi ha fronteres que sembla que només s’hagin d’obrir amb un conjur. No són exactament barreres, ni línies rectes, ni fan un tall net. Tampoc són fronteres imaginàries ni portes que franquegin el pas a un món paral·lel, sinó llocs, situacions i circumstàncies ben reals; frontisses entre mons que desapareixen i d’altres que malden per treure el cap. Pot ser que les tinguem aquí al costat, però veure-les, entendre’n els mecanismes i finalment creuar-les pot demanar tota una vida.

La Mila, la narradora d’aquesta novel·la, va néixer a finals dels anys setanta en un barri apartat i mal urbanitzat, encaixonat entre una autopista, un cementiri i un polígon industrial. Filla de pagesos que van haver de canviar el tractor per la cadena de muntatge, en el seu lèxic familiar més remot hi sobresurten els mots pòrtland del ciment amb què van tapar l’era de casa i kennebec de les patates que plantaven a l’hort. Els pares no la duien de vacances ni a sopar a fora, però la portaven a veure un curandero que un dia li va dir que tenia un do que s’aniria manifestant amb el temps.

Ara que espera una criatura, la Mila intenta escatir els motius de l’estranyesa que l’ha acompanyat des de sempre, un ser-hi o no ser-hi, una certa perplexitat cap als propis orígens. Enfilant records i paraules, apama els límits i la força d’aquell món heretat, rememora els seus assajos d’obertura a Barcelona i a París i es pregunta què ha perviscut de tot allò en ella i què transmetrà a la seva filla. Amb una prosa de dring cristal·lí i un punxant sentit de l’humor que oscil·la entre la tendresa i la mala llet, Anna Ballbona ha escrit una inusitada novel·la de frontera, l’autoretrat d’una dona que troba la seva veu –potser aquell do– i el seu lloc al món en el moment que decideix posar-se a parlar.

5è Premi Llibres Anagrama de novel·la 2020

També editat en castellà

5

El mal de Corcira

Autor: Lorenzo Silva

Editorial: Ediciones Destino

Pàgines: 544

Preu: 21,90 €

Resum: Un home de mitjana edat apareix despullat i brutalment assassinat en una solitària platja de Formentera. Segons diversos testimonis recollits per la Guàrdia Civil de les illes, en els dies previs l’havien vist en companyia de diferents joves en locals d'ambient gai d'Eivissa. Quan els seus caps criden a Bevilacqua perquè s'ocupi de la recerca i l’informen de la peculiaritat del mort, un ciutadà basc condemnat en el seu moment per col·laboració amb ETA, el subtinent comprendrà que no és un cas més.

Per tractar d'esclarir el crim, i després d'indagar sobre el terreny, Bevilacqua haurà de traslladar-se amb el seu equip a Guipúscoa, el lloc de residència del difunt, a una zona que coneix bé per la seva implicació gairebé trenta anys enrere en la lluita antiterrorista.

Allí haurà de vèncer la desconfiança de l'entorn de la víctima i, sobretot, bregar amb els seus propis fantasmes del passat, amb el que va fer i el que va deixar de fer en una «guerra» entre conciutadans, com la que vint-i-cinc segles enrere va haver-hi en *Corcira  —avui Corfú— i que Tucídides va descriure en tota la seva cruesa. Aquests fantasmes ho conduiran a una incòmoda pregunta que com a ésser humà i com a investigador criminal el concerneix inexcusablement: en quina mesura ens conforma allò contra el que lluitem?

6

El mentiroso

Autor: Mikel Santiago

Editorial: Ediciones B

Pàgines: 480

Preu: 20,90 €

Resum: Hi ha novel·les impossibles d'abandonar una vegada llegides les primeres pàgines. Històries que reinventen el suspens i fan dubtar al lector cada vegada que acaba un capítol. En aquest thriller absolutament original i addictiu, en Mikel Santiago trenca els límits de la intriga psicològica amb un relat que explora les fràgils fronteres entre el record i l'amnèsia, la veritat i la mentida.

En la primera escena, el protagonista desperta en una fàbrica abandonada al costat del cadàver d'un home desconegut i una pedra amb restes de sang. Quan fuig, decideix tractar de reconstruir ell mateix els fets. No obstant això, té un problema: casi no recorda res de l'ocorregut en les últimes quaranta-vuit hores. I el poc que sí que sap és millor no explicar-li-ho a ningú.

Així arrenca aquest thriller que ens trasllada a un poble costaner del País Basc, entre sinuoses carreteres a la vora de penya-segats i cases de murs esquerdats a les nits de tempesta: una petita comunitat on, només aparentment, ningú té secrets per a ningú.

7

Salvar el fuego

Autor: Guillermo Arriaga

Editorial: Alfaguara

Pàgines: 664

Preu: 20,90 €

Resum: Salvar el fuego és una història que explora la capacitat dels éssers humans per a travessar les fronteres de la bogeria, el desig i la venjança. La Marina és una coreògrafa, casada, amb tres fills i una vida convencional. En José Cuauhtémoc prové dels extrems de la societat, un homicida condemnat a cinquanta anys de presó, un lleó darrere del cristall, sempre amenaçador i llest per atacar. Entre tots dos es desenvolupa una relació improbable. A poc a poc, ella entra en un món desconegut i brutal fins que descendeix a les entranyes mateixes del foc.

Amb tints shakespearians, ritme trepidant i gran tensió, aquesta novel·la relata les paradoxes d'un país i les contradiccions més feroces de l'amor i l'esperança.

Amb aquesta obra escrita des de diversos punts de vista i en diferents temps, Arriaga se situa entre els escriptors més arriscats i apassionants de la literatura actual.

Premi Alfaguara de novel·la 2020

8

Ava en la noche

Autor: Manuel Vicent

Editorial: Alfaguara

Pàgines: 256

Preu: 18,90 €

Resum: En David, un jove que ha passat els primers anys de la seva vida respirant l'aire del mediterrani, abandona la seva ciutat per a establir-se a Madrid i complir un somni: conèixer a l’Ava Gardner i convertir-se en director de cinema. A la seva arribada es presenta a l'Escola de Cinematografia decidit a passar les proves d'accés.

Són els primers anys seixanta i a Espanya tot un món relacionat amb l'art, el cinema i la literatura gaudeix nits plenes de glamur, divertides i extraordinàriament lliures. Nits de cinema a les quals segueixen dies en què la realitat del país s'ofega coberta per la pàtina fosca i repressiva de la dictadura franquista.

Ficció i realitat s'entrecreuen en aquesta novel·la ambientada en la recent història d'Espanya. Amb el seu mestratge habitual, en Manuel Vicent retrata en Ava en la noche la inestable frontera entre un temps fosc i en declivi i un altre que, amb els primers vents de canvi, ja comença a apuntar a l'horitzó.

"Descobreix un indret d'aigües transparents i platges naturals per gaudir en família" "No us ho perdeu: L'estiu més refrescant i més segur que mai a Aquopolis Costa Daurada!"