Les recomanacions de les millors lectures del mes de novembre amb Galatea Llibres

Descobreix els títols més destacats d'aquest mes a la llibreria reusenca
Les presentacions tindran lloc entre els dies 10 i 25 d’octubre. | Laia Solanellas

El vent, la pluja i el fred, han arribat sense avisar i estan sent els protagonistes d'aquests dies de novembre. El millor plan és contemplar-ho des de casa amb una manteta i un bon llibre entre les mans. Així que la Llibreria Galatea, com cada mes, ens ho posa fàcil i ens prepara una selecció amb els millor titols per gaudir dels dies de novembre. Trobareu la llibreria reusenca, per excel·lència, al carrer de Jesús, 5-7 de Reus. A més, podeu seguir totes les seves novetats a través de la seva pàgina de Facebook, així com comprar els vostres llibres de manera online, a través de la seva pàgina web.

Les recomanacions de llibres per al mes de novembre

1

Terra Alta

Autor: Javier Cercas
Editorial: Planeta
Pàgines: 384
Preu:  21,90 €
Resum: Ell era un home bo, el món no. Terra Alta, un thriller impactant.
Un crim terrible sacseja l'afable comarca de la Terra Alta: els propietaris de la seva gran empresa, Gràfiques Adell, apareixen assassinats després d'haver estat sotmesos a monstruoses tortures. S'encarrega del cas en Melchor Marín, un jove policia i lector voraç arribat des de Barcelona quatre anys enrere, amb un fosc passat a coll que l'ha convertit en una llegenda del cos i que creu haver enterrat sota la seva vida feliç com marit de la bibliotecària del poble i pare d'una nena anomenada Cosette, igual que la filla d'en Jean Valjean, el protagonista de la seva novel·la preferida: Els miserables.
Partint d'aquest succés, i a través d'una narració trepidant i plena de personatges memorables, aquesta novel·la esdevé una lúcida reflexió sobre el valor de la llei, la possibilitat de la justícia i la legitimitat de la venjança, però sobretot en l'epopeia d'un home a la recerca del seu lloc en el món. 

Guanyador del Premi Planeta 2019

2

Alegría

Autor: Manuel Vilas
Editorial: Planeta
Pàgines: 360
Preu:  21,50 €
Resum: Una novel·la escrita des del cor de la memòria. Una recerca esperançada de l'alegria. Des del cor de la seva memòria, un home que arrossega tants anys de passat com il·lusions de futur, il·lumina, a través dels seus records, la seva història, la de la seva generació i la d'un país. Una història que de vegades fa mal, però que sempre acompanya. L'èxit desbordant de la seva última novel·la embarca al protagonista en una gira per tot el món. Un viatge de dues cares, la pública, en la qual el personatge s'apropa als seus lectors, i l'íntima, en la qual aprofita cada espai de solitud per rebuscar la seva veritat. Una veritat que veu la llum després de la mort dels seus pares, el seu divorci i la seva vida al costat d'una nova dona, una vida en la qual els seus fills es converteixen en la pedra angular sobre la qual gira la necessitat inajornable de trobar la felicitat.
A mig camí entre la confessió i l'autoficció, l'autor escriu una història que pren impuls en el passat i es llança cap al que encara no ha succeït. Una recerca esperançada de l'alegria.

Finalista del Premi Planeta 2019

3

El negociado del yin y el yang

Autor: Eduardo Mendoza
Editorial: Seix Barral
Pàgines: 384
Preu:  21,90 €
Resum: A la primavera de 1975 Franco té els dies comptats. Inquiet i estimulat pels nous aires de canvi i esperança que comencen a respirar-se a Espanya, Rufo Batalla planeja el seu retorn a Barcelona. Quan està a punt d'abandonar Nova York rep una suggerent proposta del príncep Tadeusz Maria Clementij Tukuulo relacionada amb el seu absurd pla de reconquesta del tron de Livonia, un país avui inexistent. Sabent que Tukuulo apareix en la seva vida tan alegrement com desapareix i el manipula al seu gust, Rufo es deixa portar per la seva admiració i sincer afecte pel monarca i accepta una missió incerta a Orient. Un cop allà, descobrirà que aquest no és l'últim ni l'únic destí d'aquesta esbojarrada aventura.

4

Loba Negra

Autor: Juan Gómez-Jurado
Editorial: Ediciones B
Pàgines: 552
Preu:  20,90 €
Resum: Torna l'Antònia Scott a l'esperada continuació de la Reina Roja.

SEGUIR VIVA
Antònia Scott no té por de res. Només de si mateixa.
MAI VA SER
Però hi ha algú més perillós que ella. Algú que la podria vèncer.
TAN DIFÍCIL

La Loba Negra està cada vegada més a prop. I l'Antònia, per primera vegada, està espantada.

5

La noia salvatge

Autor: Delia Owens
Editorial: Ático de los libros
Pàgines: 384
Preu:  17,90 €
Resum: Una novel·la exquisida, una oda a la naturalesa i a allò salvatge. Durant anys, els rumors de l'existència de la Noia Salvatge han pertorbat la vida de la petita localitat de Barkley Cove, un tranquil poble de pescadors a Carolina del Nord. Abandonada als sis anys, la Kya és una jove sensible, intel·ligent i d'una bellesa insòlita que ha sobreviscut en soledat als aiguamolls, amb la naturalesa com a única amiga. És una supervivent nata. La seva vida solitària es complica quan un home apareix assassinat al pantà i l'acusen del crim. Llavors, tots els seus misteris sortiran a la llum. Una novel·la magistral que ens parla dels secrets de l'ésser humà, les pulsions que ens mouen i la veritable naturalesa de l'amor i l'odi. El fenomen literari de l'any: més de 3 milions d'exemplars venuts als Estats Units i traduïda a més de 40 idiomes.

Editada també en castellà.

6

Un montón de migajas

Autor: Elena Gorokhova
Editorial: Gatopardo Ediciones
Pàgines: 384
Preu:  22,95 €
Resum: Elena Gorokhova és una noia russa que descobreix les veritats que els adults li oculten i les mentides subjacents al triomfalisme oficial de la seva pàtria. El seu país ja no és la Rússia majestuosa de les novel·les decimonòniques o dels tsars, sinó un Estat totalitari i desesperat per preservar a qualsevol preu el seu poder i el seu orgull. Elena s'apassiona per l'estudi de la llengua anglesa i desitja explorar el món més enllà del teló d'acer, però a la Unió Soviètica de 1960 una cosa tan innocent pot resultar subversiu; l'Estat la controla de la mateixa manera que la controla la seva mare, convertida en un mirall de la mare pàtria: autoritària i sobreprotectora, és difícil desfer-se d'ella. Als 24 anys, després de diversos desenganys, l'Elena assumirà les conseqüències del seu inconformisme. 

7

Les lleialtats

Autor: Delphine de Vigan
Editorial: Edicions 62
Pàgines: 172
Preu:  18,90 €
Resum: La intimitat d’una família conflictiva i d’uns adolescents desorientats. Amb Les lleialtats, la nova novel·la de la Delphine de Vigan, el lector segueix la trajectòria de quatre protagonistes maltractats per la vida. D’entrada hi ha en Théo, un adolescent de 12-13 anys amb els pares separats de manera violenta. El seu amic Mathis no és pas més afortunat i acaba sent el seu millor company de borratxeres. I després hi ha l’Hélène, la professora de naturals d’un institut que no ha superat mai les pallisses que va rebre de petita i que convertirà en Théo en el seu protegit.

Editada també en castellà.

8

Els bons dies

Autor: Rafael Vallbona
Editorial: Amsterdam Llibres
Pàgines: 144
Preu:  17,50 €
Resum: Un retorn al temps que desapareix, i a l’idealisme de la joventut que ens fa creure en un món millor. Un cant a la memòria i a la llibertat. En Ricard viatja a París amb l’esperança de retrobar-hi un vell amic que el redimeixi del desconcert i la convulsió que l’ofega a la Barcelona del 2017. Més de trenta anys enrere, hi van anar junts fugint d’una transició que suposava la renúncia als seus ideals, i allà van conèixer filòsofs d’esquerres, artistes bohemis i revolucionaris de cafè, que, com ells, lluitaven amb la força de la paraula per transformar el món. Per això, quan el destí els va separar i en Ricard va tornar a Barcelona, les inseguretats personals van aflorar en els dos amics. I els anys, el record de la misteriosa Jane i els viaranys per on ha portat la vida a tots els personatges, fan que en Ricard s’adoni que l’únic temps vàlid és el passat, que ens conforma la memòria, enfront d’un present que mor en ell mateix i d’un futur que no existeix fins que no s’esvaeix. Distingida amb el premi Roc Boronat, Els bons dies és un homenatge bell i sincer a les revolucions frustrades que tothom té, a les preguntes sense resposta, i una reivindicació de la memòria com a autèntic instrument de transformació social.

"🔝LLISTA: Els 3 productes fets a TGN que han revolucionat la cosmètica natural" "‼US INTERESSA: Descomptes de fins un 40% en primeres marques de cotxes a Cambrils!"