Resolem els 5 dubtes més freqüents sobre els cotxes híbrids amb Toyota

Autoforum Tarragona ens porta les claus per entendre l'essència d'un cotxe híbrid
Autoforum Tarragona ens porta les claus per entendre l'essència d'un cotxe híbrid | Cedida

Els cotxes híbrids són més ecològics i disminueixen les emissions de CO₂ contribuint així, a construir una societat cada vegada més conscienciada pel respecte amb el medi ambient. Aquest punt ens ha quedat clar, tot i això, sovint, ens envaeixen els dubtes, perquè actualment el mercat disposa de molts models, amb prestacions diferents i no acabem de saber quins són els avantatges d'aquesta conducció i ni perquè necessitem un cotxe híbrid a la nostra vida.

Toyota Autoforum Tarragona, com a líder en aquesta especialitat de motor i amb 12 milions de conductors híbrids al món, ens ofereix la seva veu de l'experiència per entendre a la perfecció perquè aquesta tecnologia és el futur i com treure el màxim rendiment del teu vehicle.

El dubtes més freqüents dels conductors segons Toyota

 

1. Com funciona un cotxe híbrid i quins són els seus avantatges?

Un híbrid és un cotxe impulsat per dos motors de diferent naturalesa: d'una banda, un eficient motor de combustió i de l'altra, un potent motor elèctric. D'aquesta manera, el cotxe utilitza o alterna les dues fonts d'energia per a moure d'una forma més econòmica i sostenible sense perdre les prestacions d'un vehicle tradicional. És a dir, a vegades circula només en elèctric i altres amb una combinació elèctrica i de combustió.

Un dels avantatges més principals dels cotxes híbrids, és que et permeten estalviar combustible i diners. En alternar la conducció purament elèctrica a baixa velocitat amb l'eficient potència de la gasolina que permet circular més de pressa. Aquest no és l'únic avantatge dels híbrids, sinó que també ofereixen unes emissions de CO₂ reduïdes.

2. S'ha de carregar un cotxe híbrid?

Al mercat ens trobem amb molts tipus d’híbrids, alguns es carreguen i altres no. El que sí que tenen tots en comú és que utilitzen un o diversos motors elèctrics en combinació amb un d’explosió. Els Toyota híbrids no s’han de carregar, per això són l'aposta més raonable, tecnològica i eficient. Les seves bateries són autocarregables, per tant ofereixen molta llibertat, ja que només hauràs de preocupar-te de posar-li, ocasionalment, gasolina. Pots trobar més informació en aquest vídeo explicatiu.

3. Quant duren les bateries dels cotxes híbrids?

El cotxe híbrids Toyota utilitzen dos tipus de bateries: unes són de ió-liti i altres, de níquel-metall, les dues amb característiques i prestacions similars. Com tot en aquesta vida, les bateries perden propietats amb el pas el temps, però en el cas de Toyota, molt, molt poc. La durada estimada de les bateries supera sempre la vida útil del mateix vehicle.

4. Quina autonomia té un cotxe híbrid?

El principal objectiu dels cotxes híbrids és extreure la màxima eficiència de cada litre de combustible. Un híbrid pot recórrer tants quilòmetres o més que un cotxe amb motor tèrmic tradicional. En aquest cas, tota la nostra gamma de models híbrids Toyota, està equipada amb un motor de gasolina, un propulsor elèctric i una bateria elèctrica que proveeix d'energia al motor elèctric perquè, en el màxim nombre d'escenaris possibles, la mobilitat sigui 100% elèctrica.

Gràcies al sistema elèctric un cotxe híbrid de Toyota pot circular més del 50% dels trajectes urbans en mode 100% elèctric; ni despesa de combustible ni emissions. D'aquesta manera, el sistema de propulsió híbrid té l'autonomia total per gestionar quin motor és el més idoni depenent de la situació. En situacions d'alta demanda de potència, els dos motors poden operar al mateix temps. Pots trobar més informació en aquest vídeo explicatiu.

5. Són cars els cotxes híbrids? i el seu manteniment?

La compra d'un cotxe nou sempre és una despesa i no és una elecció que s’ha de fer de manera ràpida, sinó que s’ha de tenir clar quina és la millor opció que s’adequa a les teves necessitats i s’ajusta al teu pressupost. Avui dia, hi ha diferents facilitats de finançament que faran més còmode el pagament mensual del teu nou cotxe. 

Un cotxe híbrid no acaba resultant més car que un cotxe amb motor tèrmic tradicional, perquè té en la seva vida útil molts avantatges d’estalvi en el consum. Per això els costos de manteniment també són més rentables, ja que els elements mecànics d’un vehicle estan subjectes al desgast del seu propi ús i els híbrids prescindeixen de components com la caixa de canvis, l’embragatge, el filtre de partícules, l’alternador, la corretja de distribució o el motor d’arrancament, entre altres.

Toyota lidera en aquesta especialitat de motor, amb 12 milions de conductors híbrids al món. | Cedida

Des de Toyota Autoforum Tarragona, ofereixen una àmplia gamma de models híbrids diferents, per a adaptar-se a qualsevol estil de vida i a les teves necessitats específiques, a través d'un assessorament personalitzat. Amb preus molt competitius i facilitats de finançament. Com per exemple, amb Pay per Drive pots tenir un Yaris Hybrid des de només 150 euros al mes. Vols provar un híbrid? 

Per més informació no dubtis en visitar el concessionari oficial de Toyota, al carrer Carabia, 5 de la urbanització de l'Albada, Tarragona. També pots demanar informació a les seus que Autoforum té a Reus, Tortosa, El Vendrell i Valls.

"📚AGENDA: La xerrada a Reus que reflexionarà sobre el procés de la mort" "🚗 OFERTA: Un concessionari de TGN ofereix grans descomptes en els seus models ECO!"