Tot el que hauràs de revisar en el teu vehicle quan s'acabi el confinament

Autokolecció ens ha preparat uns consells per revisar l'estat del nostre vehicle quan puguem reprendre l'activitat del dia a dia

Són dies de notícies i desconcert. Sembla que tota aquesta situació que hem viscut en els últims mesos comença a relaxar-se i, a poc a poc, arriba el desconfinament. Aviat podrem tornar a circular amb certa normalitat i no hauríem d'oblidar revisar el cotxe per comprovar que tot funciona correctament, ja que els frens, la bateria o el nivell de líquids poden haver-se vist afectats per l'aturada.

  

Després de gairebé més de cinquanta dies sense conduir de manera habitual o sense engegar el cotxe, haurem de tenir un compte un seguit d'indicacions per tornar-lo a posar en marxa i evitar així una possible avaria. Autokolecció ens ha preparat una llista amb els consells més imprescindibles.

Consells de desinfecció i revisió de l'estat del vehicle 

El primer que hauríem de fer és desinfectar i netejar l'interior del cotxe (portes, volant, seients, finestres i estores) amb l'objectiu d'evitar el contagi o la propagació de la Covid-19. També és recomanable disposar d'un quit de desinfecció en el nostre vehicle (drap de neteja, solució desinfectant per netejar el vehicle, guants i desinfectant de mans), de manera que sempre que pugem i baixem puguem mantenir la desinfecció i evitar transportar el virus.

  • Comprovar la pressió dels pneumàtics i vigilar el seu estat. En el cas que s'hagin desinflat o deformat, es recomana posar aire a les rodes o bé acudir a un taller de confiança.
  • Revisar el nivell d'oli del motor, pot ser que amb els dies d'inactivitat s'hagi evaporat. Caldrà reomplir-lo, si no sabeu quin tipus d'oli necessita el vostre vehicle, ni com canviar-lo, el millor és anar a un taller.
  • Revisar l'estat i nivell del líquid refrigerant. Un líquid imprescindible per garantir el funcionament del vehicle, es pot haver evaporat amb la inactivitat i l'escalfor del sol.
  • Revisar si hi ha hagut un deteriorament del nivell del líquid de frens, ja que pot provocar el mal funcionament del sistema de frenada del vehicle.
  • Revisar l'estat de les escombretes de l'eixugaparabrisa, poden estar malmeses a causa de l'enduriment de la goma i ratllar el vidre. Si és així, s'hauran de substituir.

Abans de posar en circulació el vehicle, serà important mantenir el motor en marxa, uns 3 o 4 minuts, perquè l'oli pugui arribar a la part alta del motor i pugui lubricar els elements de la culata. És recomanable que el primer trajecte sigui d'uns 15 o 20 km per recuperar la càrrega de la bateria i donar temps a l'obertura del termòstat, perquè circuli el refrigerant.

Tot i aquests consells de posada a punt del teu vehicle, Autokolecció demana prudència a l'hora de sortir al carrer i respectar sempre les normes oficials de les autoritats competents sobre la conducció i mobilitat.

El més recomanable és fer una revisió de manteniment en el teu vehicle

El més recomanable en aquests casos, és fer una revisió general del vehicle al teu concessionari o taller. Deixar el manteniment a les mans de professionals, ja que són diverses les coses que li poden haver passat al teu vehicle durant aquesta aturada tan llarga. Podeu posar-vos en contacte prèviament amb les instal·lacions d'Autokolecció Tarragona o bé amb els tallers dels concessionaris de NIMA GROUP, trucant al telèfon 977 20 65 76 a través del correu: ocasio@tarracocenter.com 

"Els 10 pintors imprescindibles de les comarques de Tarragona que has de descobrir" "Una llibreria reusenca fa comandes per Sant Jordi amb forma de xec regal personalitzat"