Sorea instal·la panells fotovoltaics que abasteixen el 100% d'energia en el dipòsit de l'Ebre a Salou

L’objectiu d’aquests panells fotovoltaics és subministrar energia renovable
La potència dels panells és de 6,4 kWp i produeix 10.516 kWh/any. | Sorea

Durant el mes de juny s'ha posat en marxa una instal·lació fotovoltaica a la coberta del dipòsit Ebre - Salou que es troba en el municipi de la Costa Daurada. Aquest dipòsit ha sigut instal·lat per Sorea, la companyia gestora del cicle integral de l’aigua, i permet abastir d’energia el 100% de la instal·lació. La seva potència és de 6,4 kWp i produeix 10.516 kWh/any.

Sorea gestiona el servei d’aigua potable de la Mancomunitat gestora de recursos hídrics de Salou i Vila-seca. Aquesta actuació s’emmarca dins del Pla d’Inversions que es realitza anualment a les instal·lacions d’abastament d’ambdós municipis.

L’objectiu d’aquests panells fotovoltaics és subministrar energia renovable al bombament ubicat a la mateixa instal·lació, que té un consum actual de 8.145 kWh/any. Com que la nova instal·lació produeix 10.516 kWh/any, l’excedent d’energia generada s’exportarà a la xarxa de distribució en règim de compensació. Per tant, amb l’energia generada es cobriria al 100% les necessitats de consum de la instal·lació del dipòsit Ebre - Salou, que subministra aigua al municipi de Salou i al nucli turístic de la Pineda.

Una aposta per la sostenibilitat energètica i la lluita contra el canvi climàtic

Aquesta acció se suma a altres actuacions en l’àmbit energètic, dutes a terme per Sorea dins del servei d’aigua potable de la Mancomunitat gestora de recursos hídrics de Salou i Vila-seca, com són les auditories energètiques d’instal·lacions, les millores d’eficiència energètica, vehicles híbrids i elèctrics, i canvis d’enllumenat en el magatzem. Aquestes actuacions contribueixen de forma local a assolir de forma global les fites recollides a l’ODS 7: Energia assequible i No Contaminant, i l’ODS13: Acció Climàtica.

L’empenta per la sostenibilitat energètica i la lluita contra el canvi climàtic que s’està duent a terme en el servei d’aigües que conformen els municipis de Vila-Seca i Salou, ve avalat, des de fa més de 2 anys, amb la certificació ISO 50001 de gestió energètica i de l’ISO 14064 de càlcul de la petjada de carboni.

"Novetat: Posen una zona de carregadors elèctrics en un centre comercial de TGN!" "Recomanacions: Les millors lectures per aquest mes de juliol"