'Le Mans 66', la batalla sobre l'asfalt de Ford i Ferrari arriba als cinemes de Tarragona

Fem una ullada a les estrenes cinematogràfiques que arriben a les pantalles d'Ocine aquest divendres 15 de novembre de 2019.

A més de les novetats a la cartellera, destaquem que aquest pròxim dissabte acaba el cicle CINC de cinema infantil en català amb la projecció d'Angry Birds 2: La pel·lícula. Amb aquesta aventura acaba l'edició de tardor 2019 d'aquest cicle que ha apropat el cinema en català a les famílies tarragonines. El preu de l'entrada és de 4,20€.

També és remarcable el documental que es podrà veure avui al vespre sobre la cantant Shakira qui, després d'uns anys poc productius i amb problemes físics i personals s'ha proposat ressorgir de nou i retornar a la primera fila del panorama artístic mundial. Amb 'El Dorado World Tour', que es podrà veure en una sessió única avui a les 20:00 ens endinsarem en una gira inoblidable a través de la gran pantalla, amb imatges del backstage dels concerts i un fil conductor narrat per la mateixa Shakira. El Dorado World Tour va passar per 22 països davant de gairebé un milió de persones però es va acabar de sobte a causa d'una hemorràgia en una corda vocal.

Estrenes de la setmana

1 'Buenos principios'

El cinema pot ser la vida i també al revés. Yvan Attal és el director de ‘Buenos Principios’, pel·lícula que també protagonitza juntament amb Charlotte Gainsbourg, la seva esposa a la vida real des de fa 28 anys. La pel·lícula es centra en un home en plena crisi dels 50, casat, amb quatre fills i alguns problemes per l’edat. Cansat de la rutina i amb ganes de fer un gir, no sap cap a on, adopta un gos i l’instal·la a casa, fet que complicarà encara més l’estabilitat familiar. La pel·lícula arriba 25 anys després que ‘Vivieron para siempre’ també protagonitzada per la parella, abordant els conflictes vitals, la fidelitat, els dubtes davant l’amor

2 'Le Mans 66'

James Mangold és un director sòlid, perfeccionista i que té a les seves espatlles pel·lícules gairebé rodones (‘Logan’, ‘Lobezno Inmortal’, ‘El tren de las 3:10’ o tirant molt més enrere ‘Cop Land’). Ara, amb ‘Le Mans ‘66’, signa una pel·lícula articulada en diverses capes: basada en fets reals, es centra en la lluita que Ford i Ferrari van mantenir els anys 60 per la supremacia sobre l’asfalt. A partir d’aquí, a banda de contenir espectaculars seqüències automobilístiques com feia temps que no veiem, ens trobem davant un drama intel·ligent, ben escrit i magníficament interpretat (Matt Damon i Christian Bale). Es tracta d’una molt bona pel·lícula, d’aquelles que escassegen avui dia a Hollywood i que reconcilien la gran indústria amb la màgia del setè art. Imprescindible.

3 'Madre'

El curtmetratge ‘Madre’, que Rodrigo Sorogoyen va aconseguir col·locar a les nominacions a l’Oscar és impactant. D’aquells que et deixen amb el cor encongit i amb ganes de saber com continua la inquietant conversa telefònica entre una mare i el seu fill de sis anys. És material de llargmetratge i el director d’’El reino’ ho ha transformat en un drama situat uns anys després d’aquells fets i que es centra en com evoluciona la vida després de la desaparició d’un fill. Marta Nieto, parella de Sorogoyen a la vida real, protagonitza aquesta història de sentiments adormits que es desperten després d’anys gairebé morts. Un thriller psicològic que vira cap al drama a partir de la desaparició d’un ésser estimat, de la incertesa, de la esperança que consumeix… Polèmica, ambigua i que requereix de la complicitat de l’espectador, Sorogoyen, un dels directors del moment, s’arrisca un pèl més cap a terrenys poc explorats.

4 'Si yo fuera rico'

Comedia de consum massiu i que podria donar la campanada a taquilla gràcies a una trama còmoda, popular i divertida i a una campanya de promoció intensa. Què passaria si et toqués la loteria però no ho poguessis dir a ningú? És la situació en que es troba el protagonista (interpretat per Álex García, a qui aviat veurem a la nova pel·lícula de Dani de la Orden). Dirigeix Álvaro Fernández Armero i coprotagonitza Alexandra Jiménez. Amor, humor, gags i bones intencions per a una història ideal per passar una estona entretinguda al cinema.

5 'Van Gogh y Japón'

El cicle de documentals sobre art Temporada de Arte ha arrencat ja la seva edició 2019-2020 i aquests pròxims dilluns 18 i dimarts 19 de novembre ens descobreix un passatge poc conegut de la vida i obra de Van Gogh: la seva relació amb el Japó i la influència que la vida i la cultura nipones van tenir en la seva obra artística. Una història captivadora i enigmàtica basat en la correspondència entre Vincent van Gogh i el seu germà Teo on li explica l’admiració pel Japó i pels seus colors, formes equilibri i estètica. El museu Van Gogh d’Amsterdam exhibeix una seixantena d’obres de temàtica Japones que aquest documental rodat en alta qualitat i pensat especialment per la pantalla de cinema analitza amb profunditat i admiració. Podeu comprar les entrades per aquest documental des de la pàgina web d’Ocine.

6 One Piece: Estampida

Basada en el còmic manga més venut de la història i en una sèrie mítica pels amants del gènere, arriba als cinemes i per temps limitat una nova aventura de la banda pirata del Barret de Palla, que en aquesta ocasió assisteix a una gran exposició pirata. Es tracta d’una pel·lícula pensada especialment (i exclussivament) pels seguidors d’aquest univers argumental i estilístic. En la línia de ‘Detectiu Conan’ que Ocine també ha estrenat aquest mes a Tarragona.

"🎞CINEMA: 'Estafadoras de Wall Street' estrena destacada d'aquest divendres" "🍿SEGUIU ELS PASSOS: Tenim invitacions dobles per anar a la 'Sessió Nadó' d'Ocine!"