S'estrena la segona part de 'Frozen' un dels èxits de Disney més important del últims anys

Ocine Les Gavarres acull aquesta setmana una nova edició de l' Òpera&Ballet i un documental de la banda 'Depeche Mode'.

Penúltima setmana de novembre, els aficionats al cinema incorporen a la seva llista de pel·lícules pendents nous títols, alguns dels quals amb possibilitats de fer un bon paper, en el cas d'aquest divendres, als Premis Goya 2020.

Repassem seguidament les estrenes que arribaran a OCINE aquest divendres 22 de novembre sense oblidar l'Opera&Ballet, que aquest dijous dia 21 a partir de les 20.15 h porta a Ocine Les Gavarres 'Il Trovatore', enregistrada el 29 de juny de 2019 des de l'Arena di Verona i la projecció d'un documental sobre Depeche Mode, també aquest dijous a les 20.30 h.

  

Es tracta d'Spirits in the forest, pel·lícula dirigida pel conegut Anton Corbijn (fotògraf, i director de vídeos musicals, entre ells el 'Personal Jesus' de Depeche Mode). El documental segueix la banda durant un any de gira, a més d'analitzar la seva música i els seus espectacles, fusionant-ho amb experiències i relats dels seguidors de la banda al llarg de més de 30 anys de carrera musical. Un nou exemple que el documental musical està de moda i que és un gènere que el cinema està recuperant com a experiència complementària a la música dels seus ídols.

Estrenes de la setmana

1 'Historias de nuestro cine'

Documental dirigit per Antonio Resines i Ana Pérez-Lorente que s'ha estrenat al Festival de San Sebastià i que ara arriba als cinemes per passar després a FlixOlé, la plataforma especialitzada en cinema espanyol que ha produït el documental.


Curiositats com els records de Carmen Maura dels seus primers rodatges, com es van conèixer Ana Belén i Víctor Manuel o la relació entre Gracia Querejeta i el seu pare Elías són algunes de les històries que s'expliquen en aquesta pel·lícula on apareixen les cares més conegudes de la indústria cinematogràfica espanyola. Es tracta d'un document necessari per treure pit del cinema espanyol, una indústria potent però que sovint és víctima encara dels tòpics, de les opinions d'espectadors que no acostumen a veure pel·lícules fetes aquí o de cert oportunisme i acomodament per part d'alguns dels representants de la mateixa indústria.

2 'Adios'

Interessantíssima història que pot passar injustament desapercebuda a la cartellera. Es tracta d'un thriller dramàtic dirigit per Paco Cabezas ('Carne de Neón' i diverses sèries de renom nord-americanes) i protagonitzat per un Mario Casas molt solvent, que segueix buscant aquell paper que el consolidi davant la crítica com l'actoràs que és i que tant costa que se li reconegui. Cabezas roda on va néixer, créixer i viure de jove per la qual cosa aquesta pel·lícula suposa un retorn als seus orígens, a l'essència. Dolor, venjança, violència, delinqüència, marginalitat i humanitat en una història en la qual hi participa també Natalia de Molina.

3 'Intemperie'

Benito Zambrano és un director que es pren el seu temps a l'hora de triar i dirigir projectes. Lluny queda l'impressionant debut amb 'Solas' (1999) que el va posar al mapa; des de llavors ha dirigit 'Habana Blues' i 'La voz dormida' fins ara que torna amb 'Intemperie', una història que també ens porta fins al sud d'Espanya per explicar-nos com un nen, fugint d'el seu amo, en l'Andalusia rural i eixuta de la postguerra, troba la seva única esperança en un pastor de cabres ex legionari al qual molta gent de la zona tem i interpretat per Luís Tosar (a qui podeu veure també en la delirant, sorprenent i incòmoda 'Ventajas de viajar en tren'). S'inspira en una novel·la homònima de Jesús Carrasco.

4 'Frozen II'

El fenomen Frozen ha sobrepassat la pantalla gran. Des que es va estrenar la pel·lícula l'any 2013 ha esdevingut un fenomen de masses que encara ara ven merchandising com el primer dia, situant la princesa Elsa i la seva germana Anna en un referent per tota una generació, que ara tot just entra a la preadolescència. Disney ha espremut 'Frozen' al màxim i ara arriba la segona part als cinemes, sis anys després. Aquesta nova adaptació s'enfosqueix una mica, ja que s'endinsa en el passat, en l'origen dels poders d'Elsa i en com aquesta força gelada serà necessària per salvar el regne d'Arandelle. Frozen va guanyar dos Oscar, un d'ells per la canço 'Let it go'; ara l'aposta musical també busca que els infants demanin insistentment una vegada i una altra la cançoneta principal de la pel·lícula, interpretada per David Bisbal. Serà complicat, però, superar l'èxit de l'anterior.

5 'Los Miserables'

Drama criminal ambientat en un suburbi a l'est de París. Stéphane acaba d'unir-se a la brigada de Lluita contra la delinquència, on coneix els seus nous companys, dos agents amb experiència en les enormes tensions que existeixen entre els diferents grups organitzats pel control del barri. Una pel·lícula, sòlida, intensa, que posa sobre la taula les tensions racials que es viuen a la capital francesa.

"🍿👶CINE PER A TOTA LA FAMÍLIA: Demà a Ocine Les Gavarres, una sessió especial!" "🍿CINEMA: L'espectacular i dramàtica cursa entre Ford i Ferrari arriba a OCINE divendres"