L’Arboç, Cornudella i Vallmoll altres punts d’interès casteller del cap de setmana

A la diada arbocenca, destaca el retorn dels Minyons de Terrassa després de vacances
Els Minyons de Terrassa tornen a les places aquest cap de setmana | ACN

Més enllà de Sant Magí a Tarragona, el 70è aniversari dels Castellers de Vilafranca i la festa major de Gràcia, el tercer cap de setmana del mes d’agost també tindrà d’altres actuacions, sobretot, diumenge, en places tradicionals com són l’Arboç, Cornudella de Montsant i Vallmoll. I és que es tracta d’una època estival on molts municipis celebren les seves festes majors i els castells esdevenen un dels plats forts del programa d’actes.

Els Minyons de Terrassa a la prèvia de la festa major de l’Arboç

Des de fa un parell d’anys, l’Arboç celebra una actuació prèvia, organitzada per la colla local, el diumenge abans a la festa major. Enguany, el cartell de colles estarà format pels Minyons de l’Arboç, els Minyons de Terrrassa, que reprenen l’activitat després d’unes setmanes de descans i els Xicots de Vilafranca. La cita tindrà lloc diumenge, a les dotze del migdia, al carrer Major.

La colla local, els Minyons de l’Arboç, esperen poder arrossegar camises per plantejar-se els dos castells de set bàsics. Els de la camisa vermella també podrien fer un castell de la gamma alta de sis de cara a apujar-lo un pis més a la festa major.

Els Minyons de Terrassa comencen a l’Arboç la preparació de la diada de Sant Fèlix del 30 d’agost a Vilafranca del Penedès. Els malves, que el cap de setmana que ve actuaran a Palau Solità i Plegamans i Sitges, hi aniran amb castells de vuit pisos. Tot i això, tampoc descarten un possible intent de 3de9 amb folre. Caldrà veure com els va l’assaig d’aquest divendres a la nit per acabar de definir el programa.

Els Xicots de Vilafranca, colla que dimecres va completar una nova clàssica de vuit, es podria plantejar la torre de 8 amb folre, castell que la tècnica voldria fer abans de la festa major. Tot i això, l’assaig de divendres i el nombre de camises que es desplacin a l’Arboç acabaran de definir si la poden portar o no.

Cornudella, segona actuació del cap de setmana dels Xiquets de Reus

Els Xiquets de Reus, que dissabte hauran estat a la festa major de Gràcia, aniran diumenge, a les sis de la tarda, a la plaça de la Vila de Cornudella de Montsant, per prendre part a la diada de festa major d’aquesta localitat de la comarca del Priorat. Els reusencs compartiran plaça amb els Brivalls locals.

En funció de com vagi la diada de Gràcia i els nombre de camises que es desplacin fins a Cornudella, els de la camisa avellana es podrien plantejar la segona tripleta de vuit pisos del cap de setmana. Per la seva banda, els Brivalls es podrien plantejar castells de set bàsics.

La Vella amb tranquil·litat a Vallmoll

Diumenge, a les set de la tarda, la plaça Major de Vallmoll acollirà la tradicional actuació castellera de festa major amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets de Vila-seca.

Per la Vella, després d’haver actuat dissabte a Vilafranca del Penedès, la diada es preveu que sigui tranquil·la. Els d’Albert Martínez segur que l’aprofitaran per provar nous castellers a les estructures de vuit pisos. D’altra banda, els Xiquets de Vila-seca esperen alçar tres castells de sis pisos.

"Les previsions castelleres de Sant Magí" "Gràcia, nova estació per la Joves de Valls"