Altres cites castelleres del cap de setmana

Cal Figarot, Siurana i La Canonja seran les altres places que veuran enlairar castells
Els Castellers de Vilafranca tornen de vacances amb la diada de Cal Figarot | ACN

El segon cap de setmana del mes d’agost tindrà més escenaris castellers respecte a l’anterior. La majoria de colles, després d’uns dies de descans, tornarà a la feina i també oferiran construccions de més nivell.

Els verds tornen de vacances amb la diada de Cal Figarot

Fora del Camp de Tarragona, una de les cites més destacades del cap de setmana es viurà dissabte, a les sis de la tarda, al carrer General Prim de Vilafranca del Penedès. La diada de Cal Figarot, organitzada pels Castellers de Vilafranca, significarà el retorn a la feina de la formació vilafranquina després d’una setmana de vacances. Els verds que afronten un mes d’agost de vertigen que finalitzarà amb la seva festa major volen rodar el 3 i el 4de9 amb folre. Tampoc descarten cap construcció superior.

A Cal Figarot, també hi seran els Castellers de la Vila de Gràcia. A una setmana de la seva festa major, els de la camisa blau marí volen assegurar els castells de vuit bàsics per aspirar més de cara a les festes del seu barri.

El cartell de la diada vilafranquina el completaran els Tirallongues de Manresa, colla que també aquest mes d’agost tindrà la festa major. Els manresans, que dissabte van portar el 4de8 al barri tarragoní de la Mora, esperen estar en condicions de repetir-lo. A més, també es podrien plantejar la torre de 7.

Brivalls i Cambrils a Siurana

Diumenge, a partir de les sis de la tarda, els Brivalls de Cornudella i els Xiquets de Cambrils es trobaran a Siurana amb motiu de la festa major. Les dues colles, que ja han fet castells de set pisos aquesta temporada, no descarten res. En principi, però, el repertori es podria basar en estructures de la gamma alta de sis.

La Canonja veurà la Jove i el Serrallo

El mateix diumenge, a les set de la tarda, el carrer Raval de la Canonja celebrarà la diada de la festa major d’estiu amb la Jove de Tarragona i els Xiquets del Serrallo.

Per la Colla Jove Xiquets de Tarragona serà el segon compromís del dia després d’haver actuat al migdia a Llorenç del Penedès. A priori, els objectius dels liles passen també per fer un bon paper a la Canonja.

D’altra banda, els Xiquets del Serrallo, a més del 3 i el 4de7, podrien buscar el primer 3de7 amb l’agulla de l’any o repetir el 4de7 amb l’agulla, que ja han descarregat en tres ocasions.

"Llorenç del Penedès posarà a prova a Joves, Jove i Nens" "Dissabte, 32a sortida de la Colla Vella a l’Hotel Calypso de Salou"