La Colla Vella estrena els castells de nou per Sant Isidre

Els de la camisa rosada han descarregat el 3de9f i carregat el 4de9f
4de9f carregat de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a la diada de Sant Isidre | David Prats

La plaça de l’Oli ha estat l’escenari aquest dissabte del primer compromís important de la temporada per la Colla Vella dels Xiquets de Valls amb motiu de la diada de Sant Isidre. Els del Portal Nou han ensenyat les cartes en una jornada en què els Xiquets de Reus i els Castellers de Lleida també han sortit satisfets de plaça. En canvi, els Xiquets de Tarragona han fallat amb el castell de vuit.

Tripleta amb el pilar rosada incompleta

A diferència del 2018, la Vella no ha pogut descarregar les quatre construccions a la diada vallenca. Per començar, s’han apuntat el primer 3de9 amb folre de la temporada. Tot i pujar un xic nerviós, el castell ha tingut una baixada molt controlada per part del tronc.

A la segona ronda, ha arribat l’hora del 4de9 amb folre. Ha estat el moment en què les sensacions han canviat. L’han agafat molt obert de terços i això ha fet que aquest pis no estigués gens còmode en cap moment. Un cop carregat, la mala quadratura del castell per baix ha seguit fins que s’ha enfonsat per quarts en el moment que es retiraven els dosos.

Després de l’ensopegada amb el quatre, que no deixava carregat des de la festa major de la Bisbal del Penedès del 2014, els de la camisa rosada han tancat les tres rondes de castells amb una altra estrena en forma de 4de8 amb el pilar. Per rubricar una tarda notable han plantat l’espadat de 6 a la ronda de pilars.

3de9f de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a la diada de Sant Isidre | David Prats

 

Reus s’agrada amb la clàssica

Els Xiquets de Reus s’han presentat a Valls amb ganes de castells. Tot i això, la falta d’algun efectiu ha fet descartar l’estrena del 2de8 amb folre i  s’han decantat per la clàssica de vuit. Han començat amb un 4de8 bellugadís. A continuació, han descarregat un 3de8 correcte de mides. Han finalitzat la seva actuació amb un 2de7 apamat.

3de8 dels Xiquets de Reus a la diada de Sant Isidre | David Prats

 

Problemes pels matalassers

Els efectes de la caiguda del 4de8 dels Xiquets de Tarragona de diumenge passat a Sants els han passat factura a la plaça de l’Oli. La colla que dirigeix Oriol Peiró ha començat la diada amb un 5de7, però a la segona ronda han desmuntat el 3de8 amb aixecador col·locat. Han redreçat una diada descafeïnada amb el 4de7 amb el pilar i el 3de7.

5de7 dels Xiquets de Tarragona a la diada de Sant Isidre | David Prats

 

Gamma alta de set de Lleida

Després de la festa major de Sant Anastasi, els Castellers de Lleida no han abaixat el fre a la capital de l’Alt Camp. Els de la camisa grana han fet valer el bon bagatge aconseguit en els darrers assajos i han descarregat el 2de7, el 4de7 amb l’agulla i el 5de7.

"Els objectius del 2019 dels Xiquets de Cambrils" "Els objectius del 2019 dels Xiquets de Vila-seca"