Molt bon paper de les colles vallenques en un nou Sant Fèlix espectacular

La Vella completa el 4d9sf, el 4d9fp i el pd8fm i corona el 2d8sf | La Joves descarrega el 2d8sf i corona el 5d9f
La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha descarregat el 4 de 9 sense folre. | ACN

 

La diada de Sant Fèlix, que se celebra cada 30 d'agost a Vilafranca del Penedès, ha tornat a mostrar el màxim espectacle vist fins ara, enguany, al món casteller. La cita ha arreplegat castellassos per part de les quatre colles i les dues formacions vallenques, la Vella i la Joves, hi han tingut un paper molt destacat. Els de la camisa rosada han sumat la millor actuació global de la cita, mentre que els de la camisa vermella han descarregat el millor castell de la diada, el 2 de 8 sense folre.

Molt bon paper de les colles de Valls per Sant Fèlix 2018

La Colla Vella dels Xiquets de Valls arribava pletòrica a Sant Fèlix i ha acabat signant una diada espectacular. D'entrada, els de la camisa rosada han completat el 4 de 9 sense folre, després d'estrenar-lo dissabte passat al Catllar. A la segona, la Vella ha apostat pel 2 de 8 sense folre, que els ha quedat en carregat.

Malgrat tot, la formació dirigida per Albert Martínez ha apostat pel 4 de 10 amb folre i manilles a la tercera ronda, però han optat finalment per desmuntar-lo. A la quarta, la Vella ha triat un 4 de 9 amb folre i el pilar que ha pujat amb dubtes, però que han resolt de forma magistral i l'han acabat descarregant. Per acabar-ho d'arrodonir, els de la camisa rosada han descarregat el primer pilar de 8 amb folre i manilles de la temporada. Paper espectacular dels rosats.

El 2 de 8 sense folre que ha descarregat la Colla Joves Xiquets de Valls a la Diada de Sant Fèlix. | ACN

 

La Colla Joves, per la seva banda, ha arrencat la diada amb el castell més valuós que s'hi ha vist: el 2 de 8 sense folre, que han descarregat —han estat, de fet els únics: Vella i Verds l'han coronat, i el dels Minyons ha quedat en intent. La injecció de moral als vermells els ha servit per apostar pel 5 de 9 amb folre a la segona ronda, que ha pujat lent i ha presentat problemes entre els més petits que han causat que el castell quedés en carregat. El 3 de 9 amb folre final, plàcid, els ha servit per tancar la seva actuació, just abans del pilar de sis, que han descarregat.

El 3 de 10 amb folre i manilles que els Castellers de Vilafranca han completat a la primera ronda de Sant Fèlix. | ACN

 

Un gran Sant Fèlix 2018

Els Castellers de Vilafranca han tingut de tot aquest Sant Fèlix. Primer, una entrada majestuosa, descarregant el seu segon 3 de 10 amb folre i manilles de la temporada. A la segona ronda, els Verds han apostat per una torre de vuit que ha pintat molt bé fins passada l'aleta, però que ha acabat cedint després.

Amb tot, els Verds han centrat la seva atenció en el 4 de 10 amb folre i manilles. N'han desmuntat dos peus a la tercera ronda, cosa que els ha fet perdre tanda. Però perseverants, hi han tornat a la quarta ronda, passades les quatre de la tarda: amb setenes col·locades, la llenya ha fet que quedés en intent. Els Verds han tancat Sant Fèlix amb un intent desmuntat de 4 de 9 amb folre: l'enxaneta no s'ha acabat d'encavalcar —no ha arribat a tocar l'espatlla de l'altre dos amb el peu esquerre.

Els Minyons de Terrassa, per la seva banda, no han pogut coronar per primera vegada la torre de vuit, que ha quedat en intent a la primera ronda. A partir d'aquí, els egarencs han coronat el 2 de 9 amb folre i manilles. A la tercera ronda, han completat el 4 de 9 amb folre, que ha donat pas, a la següent, al 9 de 8. La formació de la camisa malva ha tancat la cita amb el pilar de sis.

El 2 de 9 amb folre i manilles que han coronat per Sant Fèlix els Minyons de Terrassa. | ACN

 

ddddd

En les properes hores, us oferirem una ampliació d'aquesta crònica.

"Les quatre colles de Sant Fèlix preparen una diada de somni" "Els castells de 10 i sense folre a la diada de Sant Fèlix"