NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

Les diades castelleres imprescindibles del juny

Fem un cop d'ull a les actuacions destacades que hi haurà al juny al Camp de Tarragona
La Colla Vella dels Xiquets de Valls va descarregar el 5de9 amb folre l'any passat a la Selva del Camp | Colla Vella dels Xiquets de Valls

Després d’un mes de maig més tranquil i marcat per la convocatòria de les eleccions municipals, la temporada castellera agafarà més protagonisme al juny, mes marcat per l’inici de les festes majors al territori. Repassem les diades més importants que faran les colles de la demarcació de Tarragona:

La Selva del Camp (2 de juny)

Diumenge, a les sis de la tarda, la plaça Major d’aquest municipi del Baix Camp, viurà la diada del Vot de Sant Andreu amb la participació de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Reus. A diferència de l’any passat, no està previst que la Vella hi faci un castell de gamma extra, però sí que espera portar-hi els dos castells de nou bàsics. Per la seva banda, Reus i Tarragona apostarien per castells de vuit.

Barcelona (8 de juny)

El 50è aniversari dels Castellers de Barcelona ens deixarà un duel vallenc a dues setmanes de Sant Joan. Aquesta diada especial es farà a la plaça de Sant Jaume. Vella i Joves esperen estar en condicions de portar algun castell de nou bàsic a la capital catalana.

Els Castellers de Barcelona organitzen una diada especial amb les dues colles vallenques | Ajuntament de Barcelona

 

Diada del Pati (15 de juny)

Un any més, la Colla Joves Xiquets de Valls convoca una macrodiada al bell mig del centre de la capital de l’Alt Camp per celebrar l’aniversari del seu local. Els de la camisa vermella hi volen fer un bon paper per presentar-se en plena forma a Sant Joan. A la diada vallenca, també hi seran els Nens del Vendrell, els Castellers de Barcelona i els Moixiganguers d’Igualada.

El tercer dissabte de juny tindrà lloc la diada del Pati organitzada per la Colla Joves | Colla Joves Xiquets de Valls

 

Sant Pere (22 de juny)

Una setmana abans de Sant Pere, Reus viurà la diada castellera de la festa major grossa. A banda dels Xiquets de Reus, hi participaran els Castellers de la Vila de Gràcia i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Els de la camisa avellana, a banda del 2de8 amb folre, podrien estrenar alguna construcció superior. La Jove tarragonina, a dos dies de Sant Joan, també hi podria anar amb algun castell important.

El dissabte abans de Sant Pere tindrà lloc la diada de festa major | Xiquets de Reus

 

Completes a Valls (23 de juny)

La vigília de Sant Joan a la nit, les dues colles vallenques es trobaran a la plaça del Blat per preparar l’actuació del migdia de l’endemà. Des de l’any 2011, l’actuació de Completes es realitza a l’antiga, és a dir, sense respectar els torns i les rondes com a tals, donant peu a la possibilitat que es puguin veure simultàniament castells de les dues agrupacions al mateix temps. L’any passat, la Colla Vella hi va descarregar el 9de8.

Completes és una actuació especial per les dues colles vallenques | Ajuntament de Valls/Pere Toda

 

Sant Joan a Valls (24 de juny)

L’actuació vallenca central de la festa major serà, a la una del migdia, a la plaça del Blat. Serà el primer compromís important de les dues colles vallenques de la temporada. En els últims anys, la jornada ha comptat amb castells de gamma extra.

L’any passat, la Vella va completar el 5de9 amb folre, el 4de9 amb folre i pilar i els dos castells de nou bàsics simultanis. Per la seva banda, la Joves va aconseguir carregar el 2de8 sense folre.

La Colla Vella va completar els dos castells de nou simultanis a la diada de Sant Joan de l'any passat | Colla Vella dels Xiquets de Valls

 

Sant Joan a Tarragona (24 de juny)

La tarda de Sant Joan el protagonisme casteller es traslladarà a la plaça de la Font amb les quatre colles de la ciutat. En les darreres temporades, la Jove de Tarragona ha aconseguit portar castells de nou i fins i tot ha completat el 9de8.

Els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau es podrien presentar amb castells de vuit. Finalment, els Xiquets del Serrallo, que tindran molt a prop la diada de Sant Pere al seu barri, miraran de portar tres castells de set.

La Jove de Tarragona ha aconseguit fer un gamma extra a la diada de Sant Joan | Colla Jove Xiquets de Tarragona

 

Festa Major de Terrassa (30 de juny)

El mes de juny acabarà amb la festa major de Terrassa. La diada serà, a dos quarts d’una del migdia, al Raval de Montserrat. Comptarà amb els Minyons de Terrassa, els Castellers de Terrassa i la Colla Joves Xiquets de Valls, formació que després de la diada de Sant Joan buscarà mantenir el ritme per fer-hi un bon paper. L’any 2016, els de la camisa vermella van carregar el 2de9 amb folre i manilles a la plaça egarenca.

La Colla Joves Xiquets de Valls va carregar el 2de9fm a la festa major de Terrassa del 2016 | Colla Joves Xiquets de Valls

 

"Els Xiquets de Reus folren el Pallol" "AGENDA: Gran Diada castellera al Pallol, a Reus, en jornada de reflexió!"