La Jove de Tarragona signa un gran doblet

Els liles fan gamma extra a Llorenç i estrenen el 2de8 folrat a la Canonja
9de8 de la Colla Jove Xiquets de Tarragona a Llorenç del Penedès | Jove de Tarragona

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha culminat aquest diumenge a la tarda a la festa major de la Canonja un cap de setmana de doblet que, junt amb l’actuació de dimecres 15 d’agost al carrer Cós del Bou, l’ha de conduir a la que pot ser la diada de Sant Magí més ambiciosa del seu historial. Abans, al migdia, els liles han aconseguit que Llorenç del Penedès veiés per primera vegada un castell superior al 3de9 amb folre.

Tercer 9de8 de l’any a Llorenç

Diumenge al migdia, a Llorenç del Penedès, la Jove de Tarragona s’ha vist les cares amb la Colla Joves Xiquets de Valls i els Nens del Vendrell, dues agrupacions que també tenen cites importants aquesta pròxima setmana. A la plaça de la Vila de Llorenç, la Colla Jove hi ha fet el 9de8, la primera construcció de gamma extra que veu aquesta població de la comarca del Baix Penedès.

El 9de8 del liles, que és el tercer que completen aquesta temporada, ha anat rodat fins a la carregada. El castell, que ha tingut les tres aletes sincronitzades, ha tingut una baixada dinàmica amb un pis de terços del tres central que ha hagut d’aguantar una sèrie de batzegades.

A la segona ronda, després d’un peu desmuntat, la Jove ha bastit un 3de9 amb folre amb canvis i que han hagut de treballar al tronc fins a la sortida del pom de dalt. A la tercera ronda, han completat un 4de8 amb l’agulla lleuger i que està cridat a pujar un pis més damunt d’un folre a la diada de Sant Magí del 19 d’agost. Han rubricat una excel·lent actuació a Llorenç amb un pilar de 7 amb folre sòlid.

La Colla Joves Xiquets de Valls no ha pogut certificar l’actuació desitjada. La manca d’alguns efectius no han permès que es poguessin plantejar el 4de9 folrat. Els de la camisa vermella han obert plaça amb un 5de8, castell que dimecres a la Bisbal podrien apujar un pis. A la segona ronda, han completat un 3de9 amb folre amb canvis. A la tercera ronda, han plantat el 2de8 folrat. Han finalitzat l’actuació amb el pilar de 6 carregat.

Els Nens del Vendrell, colla que divendres a l’assaig els va caure la torre de 8 folrada, han plantejat a Llorenç una actuació plàcida amb el 3de8, el 4de8 i el 4de7 amb l’agulla.

A la Canonja, arriba el 2

La Jove de Tarragona ha finalitzat el dia a la Canonja amb grans registres. H completat, un 5de8 magistral de sortida. A la segona ronda, han completat un altre 4de8 amb l’agulla, amb millor execució que el de Llorenç. A la tercera ronda, han mostrat el treball de formigueta que porten fet a l’assaig i han completat el primer 2de8 amb folre de l’any. El dos, tot i patir una rebrincada a l’entrada de dosos, l’han descarregat sense problemes.

Per tancar l’actuació, han repetit el pilar de 7. L’espadat deixava intuir les manilles de l’espadat de 8 que esperen portar a plaça el pròxim diumenge.

Pel que fa a l’altra colla tarragonina participant, els Xiquets del Serrallo, han demostrat els possibles registres de cara a Sant Magí, descarregant, en primera ronda, el 3de7 amb l’agulla, castell que han estrenat aquesta temporada i que ha presentat molt bones mides. A la segona ronda, han executat el 4de7 amb l’agulla, que han hagut de treballar una mica a la descarregada. A la tercera ronda, han afrontat el 5de6, prova del 5de7 que volen provar el 19 d’agost.

"Els Castellers de Vilafranca obriran la diada de la Bisbal" "Altres cites castelleres del cap de setmana"