La Joves de Valls roda la gamma alta de vuit a Salt

Els de la camisa vermella també van fer una prova 3de9 sense folre
2de8 amb folre descarregat de la Colla Joves Xiquets de Valls a la diada dels Marrecs Salt | Canal Marrec

L’octubre ha començat amb optimisme a la Colla Joves Xiquets de Valls. Els del carrer d’en Gassó van actuar aquest diumenge a Salt amb motiu de la diada de la colla local. A més de la formació vallenca i els Marrecs, els Castellers del Poble Sec també van prendre part en l’actuació.

Castells de 8 dels diables vermells

Tot i que s’havia especulat la possibilitat que la Joves hi portés el 3de9 amb folre, finalment les estructures de 8 pisos van ser la prioritat de la visita a Salt. A la primera ronda, es van apuntar el 2de8 amb folre. Seguidament, van descarregar el 4de8 amb el pilar. Van rubricar les tres rondes de castells amb el 3de8. A la ronda de pilars, van completar un pilar de 7 amb folre amb molta solvència.

En acabar la diada, al mateix carrer de Sant Jaume d’aquesta població gironina, la Colla Joves va fer una prova de 3de9 sense folre, castell que van intentar en dues ocasions per Sant Fèlix. Els de la camisa vermella, que van rebre l’ajuda dels Marrecs de Salt i els Castellers del Poble Sec, van aconseguir col·locar-hi el pis de dosos.

Després de Salt, la colla vallenca afronta un octubre exigent abans de Santa Úrsula. En primer lloc, aquest diumenge, a la una del migdia, actuaran a la Fira de Santa Teresa del Vendrell al costat de la colla local i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. El pròxim 19 d’octubre han organitzat un assaig especial al local i l’endemà, al migdia, prendran part a la festa major d’Alcover acompanyats dels Xiquets de Reus.

A banda de recuperar la gamma bàsica de 9, les fites de la Joves de cara a final de temporada són tornar a assolir el 2de8 sense folre i el pilar de 8 amb folre i manilles. També estan treballant el 4de9 sense folre i l’inèdit 3de9 sense folre. Sense cap mena de dubte, objectius vermells d’alta intensitat.

Bon paper de Salt i Poble Sec

Els Marrecs de Salt van començar la seva diada amb un intent desmuntat de 4de8. A continuació, els de la camisa blau Ter es van anotar el 3de8, la torre de 8 amb folre i el 9de7. La colla gironina espera recuperar el carro gros i estrenar alguna estructura nova a les fires de Sant Narcís del pròxim 27 d’octubre.

Els Castellers del Poble Sec no van passar de la gamma bàsica de 7. Els bandarres van descarregar el 4de7, el 3de7 i el 4de6 amb l’agulla. De cara als pròxims compromisos, la formació barcelonina mirarà de tornar a completar construccions de la gamma alta de 7.

"‼ La Vella s’exhibeix a la Diada del Mercadal i Reus es queda a les portes del 4d9f" "Vila-seca, el Serrallo i Salt, altres focus d’interès del cap de setmana"