La pluja condiciona el cap de setmana casteller

Els Moixiganguers d'Igualada van tornar a descarregar el 3de9f a la seva diada | Moixiganguers d'Igualada

Les pluges que han caigut aquest cap de setmana arreu de Catalunya no han permès que les actuacions castelleres previstes se celebressin amb normalitat. Algunes, es van poder fer en recintes tancats, però d’altres no han trobat alternativa i s’han hagut de suspendre.

Igualada referma els nou pisos

Diumenge, els Moixiganguers d’Igualada van tornar a completar el 3de9 amb folre, el segon del seu  historial, en una diada que es va haver de traslladar de la plaça Pius XII a les Cotxeres, sota cobert, per culpa de les inclemències meteorològiques. La colla de la capital de l’Anoia va firmar una actuació excepcional, acompanyant el castell de nou de la segona ronda, amb el 5de8 i la torre de 8 amb folre.

A la diada igualadina, també hi van ser els Bordegassos de Vilanova i els Castellers de Terrassa. Els de la capital del Garraf van fer el 4de7 amb l’agulla, el 5de7 i el 3de7. I, els egarencs de la camisa blauturquesa el 4de8, la torre de 7 i el 5de7.

Girona es queda sense Sant Narcís

No hi va haver castells diumenge a la plaça del Vi del Girona, que esperava veure els Marrecs de Salt, els Capgrossos de Mataró i els Minyons de Terrassa. La pluja que hi queia va ser més inoportuna que mai, i va llevar als Minyons la possibilitat de celebrar-hi amb castells el vintè aniversari del primer 4de9 net descarregat del segle XX, que hi van assolir l’any 1998.

Els Marrecs de Salt, els amfitrions, que afrontaven l’última actuació del curs, no tenien una plaça alternativa per actuar, i poc abans de dos quarts de dotze del migdia es va anunciar per megafonia la suspensió de la diada.

Gràcia no pot amb el castell de nou

La pluja sí que va permetre celebrar la diada dels Castellers de la Vila de Gràcia. Tot i això, l’actuació només va comptar amb la colla del barri barceloní, els Castellers del Poble Sec i els Xics de Granollers. Els Sagals d’Osona van renunciar a ser-hi pel mal temps.

Els Castellers de la Vila de Gràcia van desmuntar diversos peus de 3de9 amb folre, que finalment van descartar per problemes d’encaix. Els de la camisa blau marí van finalitzar la seva temporada amb la torre de 8 amb folre, el 4de8 i el 3de8.

Els Xics de Granollers, que van aparcar el 4de8, van descarregar el 5de7, el 4de7 i el 3de7. Per la seva banda, els Castellers del Poble Sec es van anotar el 4de7 amb l’agulla, dos intents desmuntats de 5de7 i el 3de7.

3de9 de Vilafranca en indoor

Dissabte, a Sant Cugat del Vallès, els Castellers de Vilafranca van afrontar la darrera actuació abans de la diada de Tots Sants. Els verds van descarregar el 5de8, el 3de9 amb folre i el 4de8. A la ronda de pilars, van estrenar un pilar de 6 amb una nova alineació.

Els Castellers de Sant Cugat, tocats per algunes baixes i lesions, van descarregar la clàssica de vuit. Els Castellers de Sabadell es van anotar el 3de8, el 4de8 i el 7de7, després d’haver de descartar el de vuit pisos per indisposició d’un terç.

Sants completa el 4de8 a Sitges

Els Castellers de Sants, tocats per la caiguda de torre de 9 amb folre i manilles de la seva diada, van plantejar una actuació tranquil·la a Sitges. Els borinots, que van actuar en indoor a causa de la pluja, van completar el 7de7, el 4de7 amb l’agulla i el 4de8.

La Jove de Sitges va tancar la temporada amb el 5de7, la torre de 7 i el 4de7, els mateixos castells que van fer els Castellers de Lleida, colla que també va assistir en aquesta jornada.

Actuacions de colles de la demarcació de Tarragona

Els Nens del Vendrell van tancar la temporada amb motiu de la diada de Sant Zacaries. A la plaça Vella, la colla de la capital del Baix Penedès va descarregar el 5de7, el 7de7, el 4de7 i la torre de 7.

A Vilanova de Prades, la fira de la Castanya va tenir una actuació condicionada per la pluja amb els Torraires de Montblanc que hi van poder enlairar el 3de6 i dos pilar de 4. Per la seva banda, els Brivalls de Cornudella, que celebraven la seva diada, van completar el 3de6, el 4de6 i el 3de6 amb l’agulla.

D’altra banda, destacar que la diada de la Verdura de Torredembarra prevista per dissabte, a les sis de la tarda, a la plaça de la Vila, va quedar suspesa. Els Nois de la Torre s’acomiadaran del 2018 aquest dijous, festivitat de Tots Sants, en una actuació festiva a pròpia plaça.

"Els Xiquets de Tarragona no se’n surten amb el 7de8" "Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau abaixen el teló a la temporada amb el 3de8"