Les previsions castelleres de Sant Magí

Les quatre colles tarragonines preveuen portar un programa de màxims
La diada de Sant Magí se celebra en un marc incomparable. | Tarragona Film Office.

Un cop conegut l’ordre d’actuació de la diada de Sant Magí, només queda esbrinar com aniran els darrers assajos que faran les quatre colles de la ciutat aquest divendres. La Jove, Sant Pere i Sant Pau i Serrallo assajaran, a partir de les deu la nit, als seus respectius locals. Per la seva banda, els Xiquets de Tarragona prepararan l’actuació, també a les deu, a la plaça de les Cols.

La diada de Sant Magí serà diumenge, a les dotze del migdia, a la plaça de les Cols. Després de la suspensió l’any passat en senyal de dol per les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, les quatre agrupacions tarragonines es presenten més ambicioses que mai.

La Jove busca més estrenes de gamma extra

El començament de temporada ha estat brillant per la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Els liles, que ja han descarregat el 5de9 amb folre, el 9de8 i el pilar de 8 amb folre i manilles, es podrien atrevir a portar el primer 2de9 amb folre i manilles de l’any. A més, fa dies que també estan fent proves de 4de9 amb folre i agulla, que encara no han intentat mai en el seu historial.

La colla d’Aleix Bordas es presenta a Sant Magí amb uns números excel·lents. Han fet el 5de9 amb folre (2 descarregats), el pilar de 8 amb folre i manilles (1 descarregat), el 9de8 (3 descarregats), el 3de9 amb folre (9 descarregats + 1 intent desmuntat), el 4de9 amb folre (3 descarregats), el 4de8 amb l’agulla (7 descarregats) i el 5de8 (8 descarregats) com a millors fites.

Els Xiquets necessiten el castell de nou

La preparació de Sant Magí pels Xiquets de Tarragona ha estat irregular amb molts intents desmuntats i la caiguda del 3de9 amb folre a Vila-seca de finals de juliol. Tot i aquests contratemps, els ratllats són optimistes i es plantegen estrenar els dos castells de gamma bàsica de nou. El 5de8, que ja han completat enguany, i l’estrena del pilar de 7 amb folre completarien el repertori.

Els de Sergi Feijoo es presenten a la cita de la plaça de les Cols amb unes xifres inferiors a la temporada passada. Han fet el 3de9 amb folre (1 intent), el 4de8 amb l’agulla (2 intents desmuntats), el 5de8 (2 descarregats + 1 intent desmuntat), el 2de8 amb folre (1 carregat), el 3de8 (9 descarregats + 2 intents desmuntats), el pilar de 6 (3 descarregats) i el 4de8 (11 descarregats + 2 intents desmuntats) com a millors castells.

 

Sant Pere i Sant Pau busquen l’assalt al 2de8 amb folre

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau es plantegen un Sant Magí històric. A banda dels dos castells bàsics de vuit pisos i el pilar de 7 folrat, que ja han assolit enguany, els de la camisa verda han anunciat que intentaran el 2de8 amb folre per primera vegada a la història.

Les estadístiques de l’agrupació que dirigeix David Lobo són excel·lents. Han fet el pilar de 7 amb folre (1 descarregat), el 3de8 (11 descarregats), el pilar de 6 (6 descarregats), el 4de8 (5 descarregats), el 2de7 (12 descarregats), el 5de7 (9 descarregats) i el 4de7 amb l’agulla (10 descarregats) com a castells més destacats.

Serrallo vol completar la gamma alta de set

Després de l’estrena del 3de7 amb l’agulla a la Canonja, els Xiquets del Serrallo es plantegen un Sant Magí amb tres construccions de la gamma alta de set. Els del barri mariner volen tornar a ajuntar el 3 i el 4de7 amb l’agulla. També han preparat el 5de7, castell que encara no han tret a plaça aquest 2018.

Tot i ser la colla que es planteja el programa menys ambiciós, els d’Adrià Iglesias volen sumar la millor actuació de la temporada a la plaça de les Cols. Fins al moment, han fet el 4de7 amb l’agulla (4 descarregats), el 3de7 amb l’agulla (1 descarregat), el 3de7 (9 descarregats + 1 intent desmuntat), el 4de7 (6 descarregats) i el pilar de 5 (11 descarregats) com a estructures més rellevants.

"Gràcia, nova estació per la Joves de Valls" "Vella i Nens al 70è aniversari dels Castellers de Vilafranca"