Reus i Igualada s'adjudiquen la jornada de dissabte del Concurs de Castells

Les dues colles han signat la mateixa actuació amb el 3de9f com a millor castell
Els Moixiganguers d'Igualada s'han convertit en colla de nou a la sessió de dissabte del Concurs de Castells | Laia Solanellas

Sessió de dissabte del Concurs de Castells d’alt nivell amb dos castells de nou pisos descarregats. Els Xiquets de Reus i els Moixiganguers d’Igualada s’han adjudicat el títol ex-aequo amb el 5de8, el 3de9 amb folre i el 2de8 amb folre. Els igualadins, a més de sumar aquest triomf, s’han convertit en colla de nou pisos gràcies al tres que s’han apuntat per primer cop en la seva història.

GALERIA DE FOTOS: Les millors imatges de la jornada de dissabte del Concurs de Castells 2018

El podi de dissabte l’han completat els Sagals d’Osona amb el 3de8, la segona torre de 8 amb folre de la temporada i el 4de8. A la quarta ronda, han buscat el primer pilar de 7 amb folre del seu historial, que els ha cedit pel terç en el moment que s’havia col·locat l’aixecador.

La resta de colles del quadre de dissabte

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xicots de Vilafranca han quedat empatats a la quarta posició. Els del barri cooperativista han completat el 3de8, el 4de8 carregat i el 2de7. Per la seva banda, els Xicots de Vilafranca s’han anotat el 3de8, un intent de 4de9 amb folre, que ha saltat en el moment de l’entrada de quints, el 2de7 i el 4de8 carregat.

Els Castellers d’Esplugues han quedat cinquens. Els cargolins s’han anotat el primer 3de8 de la temporada. També han descarregat la torre de 7 i el 3de7 aixecat per sota.

Els Nens del Vendrell, que han quedat setens, s’han quedat sense la torre de 8 amb folre, que els ha caigut a la segona ronda. Els vendrellencs s’han hagut de conformar amb el 3de8, el 4de8 i el 7de7.

La vuitena posició l’han ocupat els Castellers de Terrassa. Els de la camisa blauturquesa han fet el 5de7, el 4de8 i la torre de 7.

Els Castellers de Lleida, que han quedat novens, han completat el 4de8, un intent desmuntat de torre de 8 amb folre, el 7de7 i la torre de 7.

Els Castellers de Berga també han fet un pas endavant a la TAP amb la torre de 7 i el 4de8, el primer de l’any, com a millors castells. Ambdues estructures les han completat després d’un intent desmuntat. Els berguedans també han descarregat el 7de7.

La Jove de Sitges ha tornat a descarregar la torre 7, la tercera de l’any. Els de la camisa color vi, que han quedat onzens, també han descarregat el 5de7 i el 7de7. La Jove de Barcelona, que ha estrenat la torre de 7, ha quedat dotzena. Els barcelonins també han completat el 5de7 i el 7de7.

La tretzena posició l’han ocupada els Castellers d’Esparreguera. Els de la camisa bordeus han completat el 5de7, el 7de7 i la torre de 7 carregada.

Els Bordegassos de Vilanova han quedat en catorzè lloc. Els de la camisa groc-terrós han descarregat el 3i el 4de8. Tant la torre de 8 com la de 7 els han quedat en intent.

Els Xiquets del Serrallo han recuperat la confiança amb el 2de7, que han descarregat per tercera vegada aquest any. Els del barri mariner, que han quedat quinzens, han acompanyat el dos del 5de7 i el 3de7. També han desmuntat el 5de7 amb l’agulla i han fet un intent de pilar de 6.

Els Nois de la Torre també han fet un paper descarregant el 5de7, el 7de7 i el 3de7 aixecat per sota. Els torrencs, que han quedat en setzena posició, han fet un intent seriós de 4de8.

Els Castellers de la Sagrada Família han estat dissetens. La formació barcelonina s’ha apuntat tres castells de la gamma alta de set amb el 5de7, el 3de7 aixecat per sota i el 7de7 després d’un intent desmuntat.

Els Castellers de Cerdanyola han acabat divuitens amb el 5de7, el 4de7 amb l’agulla i el 3de7 amb l’agulla. També han fet intent de torre de 7 i han desmuntat el 5de7 amb l’agulla.

La classificació del Concurs de dissabte l’han tancat els Xics de Granollers. Els de la camisa grana han descarregat el 5de7, el 7de7 i el 3de7.

També t'interessa...

El dia gran del Concurs de Castells

10 coses que has de saber del Concurs de Castells

"El Concurs de diumenge més apassionant que mai" "JA ÉS DIUMENGE! El dia gran del Concurs de Castells"