Santa Tecla examina les quatre colles tarragonines

La Jove de Tarragona espera portar-hi més d’un castell de gamma extra
Imatge de la diada de Santa Tecla de l'any passat | Toni González

Després de l’últim assaig, les quatre agrupacions de la ciutat de Tarragona ja han començat a fer el compte enrere de cara a la diada de Santa Tecla del pròxim dilluns 23 de setembre, a partir de la una del migdia, a la plaça de la Font. Una temporada més, Jove, Xiquets, Sant Pere i Sant Pau i Serrallo es marquen la fita d’aconseguir el millor resultat en una de les actuacions més importants del 2019.

El sorteig d’ordre d’actuació de Santa Tecla, celebrat dilluns a TAC-12, va decidir que la Jove de Tarragona seria l’encarregada d’obrir plaça. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau seran segons, els Xiquets de Tarragona tercers i els Xiquets del Serrallo tancaran les rondes.

Les baixes poden marcar la Jove de Tarragona

Per Santa Tecla, la Colla Jove Xiquets de Tarragona es vol treure el regust agredolç del primer diumenge de festes. Tot i descartar el 3de10 amb folre i manilles, els liles han preparat un programa es pot veure condicionat per algunes baixes.

En principi, l’objectiu principal seria completar el 9de8. També tenen en cartera el 4de9 amb folre i l'agulla i el 5de9 amb folre, castells en què s'haurà de veure si encaixen les noves peces. En cas que no arribin, optarien pel 3 i el 4de9 amb folre. A la ronda de pilars, també podrien provar el pilar de 8 emmanillat.

Els Xiquets necessiten fer un cop de cap

La temporada 2019 dels Xiquets de Tarragona està sent injusta i complicada. Després de les bones proves de l’assaig de divendres, els ratllats volen recuperar la confiança amb el 5de8 i completar el primer 3de9 amb folre del curs. Els matalassers també han assajat el 2de8 amb folre, el 7de8 i, fins i tot, el pilar de 6.

Sant Pere i Sant Pau vol el 2de8 folrat

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau tenen l’objectiu de descarregar el 2de8 amb folre, castell que van carregar per Sant Magí. També han treballat el el pilar de 7 folre. Les altres dues estructures serien el 3 i el 4de8.

Serrallo optarà per construccions de set

Santa Tecla es presenta com una de les últimes oportunitats pels Xiquets del Serrallo per assolir les millors estructures. Tot i descartar el castell de vuit pisos, els del barri mariner esperen arribar a plaça amb tres castells de la gamma alta de set, com per exemple, el 5de7, el 4de7 amb l’agulla i el 2de7.

"Els Xiquets de Reus es posen a punt per Misericòrdia" "ATENCIÓ: Tomàs Molina serà el padrí del pilar caminant dels Xiquets del Serrallo"