Una televisió de Japó segueix l’activitat de la Joves de Valls

El periodista japonès Miyagawa Daisuke ha estat durant una setmana amb els del carrer d’en Gassó per gravar un programa que veurà la llum el pròxim mes d’octubre
El periodista japonès fent un pilar de 4 aquest diumenge a Llorenç | Colla Joves Xiquets de Valls

A més de l’actuació castellera amb els Nens del Vendrell, la Jove de Tarragona i la Joves de Valls, aquest diumenge, la plaça de la Vila de Llorenç del Penedès va rebre la visita d’un ciutadà japonès, vestit amb indumentària tradicional del seu país, que es va enfaixar per fer un pilar de 4 amb la Colla Joves. Aquesta persona va aconseguir la gesta i la va celebrar amb molt d’èxit, fet que demostrava que era com un casteller més de l’entitat vermella.

L’home que era a Llorenç es diu Migawa Daisuke, un dels presentadors estrella d’un programa de màxima audiència d’una televisió japonesa. En un dels programes, el periodista ha volgut conèixer el món casteller des de dins d’una colla. I ho ha fet a les files de la Joves de Valls, formació que l’ha acollit durant tota la setmana per seguir els assajos i les sortides.

Daisuke ha estat amb la Joves del 6 al 12 d’agost. Durant aquests set dies ha conegut el funcionament d’un assaig, nocions de tècnica castellera i conèixer tots els sentiments que hi ha dins d’una colla. A més, ha pogut complir el repte de fer un pilar de 4 en una plaça amb el so de les gralles.

El seguiment de l’activitat de la Joves per part d’aquesta televisió nipona s’ha gravat amb quatre càmeres que l’han acompanyat en aquest viatge. Es preveu que el capítol dedicat als castells d’aquest programa s’emeti al mes d’octubre, pels volts de la diada de Santa Úrsula.

La Joves ja va mostrar la seva manera de ser en una televisió d’Alemanya

L’any 2005,  el documental  “Castells”, una producció de Sphinix Media i Hochschule für Fernsehen und Film (Munic, Alemany) ja va fer un seguiment de la Joves de Valls a través del periodista Gereon Wetzel. L’equip va fer el seguiment de la formació del carrer d’en Gassó al llarg de la temporada castellera 2004. En l’obra s’hi poden veure els assajos, les actuacions i les fites que es van aconseguir aquell any.

"Altres actuacions castelleres del segon cap de setmana d’agost" "La Jove de Tarragona signa un gran doblet"