Tots Sants, l’última gran diada de la zona tradicional

Hi participaran els Verds, Xiquets de Tarragona, Sants i Capgrossos
Els Xiquets de Tarragona tornaran a participar a la diada de Tots Sants | CCMA

La diada de Tots Sants de Vilafranca del Penedès serà aquest dijous, a les dotze del migdia, a la plaça de la Vila. Comptarà amb el cartell de les últimes set temporades format pels Castellers de Vilafranca, els Xiquets de Tarragona, els Castellers de Sants i els Capgrossos de Mataró. Es tracta de l’última actuació important que se celebra a la zona tradicional castellera.

L’ordre d’actuació, sortejat dimecres passat a Cal Figarot, va decidir que els Xiquets de Tarragona siguin els encarregats d’obrir plaça. Els seguiran els Castellers de Vilafranca, que seran segons; els Castellers de Sants, tercers; i els Capgrossos de Mataró, que tancaran les rondes.

Un any més, la diada de final de temporada dels Castellers de Vilafranca seguirà el model que s’aplica per Sant Fèlix. L’entrada a plaça de les colles es farà per dos carrers. Dues agrupacions ho faran pel carrer de Santa Maria i dues més pel carrer de la Cort amb l’objectiu que l’actuació comenci puntual a partir de les dotze.

Els Verds esperen signar la millor actuació de la història

Pel que fa a previsions, el cap de colla dels Castellers de Vilafranca, Toni Bach, es marca descarregar el 3de10 amb folre i manilles i la torre de 8 sense folre en una mateixa diada. Els voldria acompanyar del 4de9 sense folre o el 5de9 amb folre. En el cas de completar aquestes tres estructures, a la ronda de pilars buscarien el pilar de 7 amb folre, espadat que s’ha renovat de dalt a baix.

Tot i els handicaps que han tingut aquest 2018, sobretot amb problemes de canalla, els de la camisa verda han pogut assolir bons castells. També van mantenir el pols fins al final en el darrer Concurs de Castells amb la Colla Vella, formació que se’l va acabar adjudicant divuit anys després de l’últim.

Els Xiquets de Tarragona volen repetir la tripleta del Concurs

Tot i caure dissabte amb el pilar de 6, els Xiquets de Tarragona es presenten a Tots Sants amb objectius ambiciosos. La junta tècnica gestora ha anunciat la tripleta màgica o vilafranquina i un pilar de mèrit al final. Després d’un any convuls, els matalassers volen treure profit de la visita a la capital de l’Alt Penedès i demostrar la qualitat tècnica que han estat treballant a l’assaig.

Les baixes condicionen a Sants

Els Castellers de Sants no arriben en un bon moment a la diada vilafranquina. Les caigudes del Concurs de Castells i de la seva diada han deixat tocada a la colla. La colla que dirigeix Pere Camprovin espera poder arribar a la plaça de la Vila amb la tripleta màgica i refer les alineacions dels troncs de cara a plantejar-se el millor repertori en els últims compromisos del 2018, especialment, la diada dels Minyons de Terrassa del pròxim 18 de novembre.

Els Capgrossos volen estrenar del pilar emmanillat

Tot i portar una temporada irregular, els Capgrossos de Mataró volen tornar a descarregar el 3de9 amb folre, la torre de 9 amb folre i manilles i el 5de9 amb folre a la plaça de la Vila. Els de Cugat Comas acompanyarien aquests tres castells del pilar de 8 amb folre i manilles, estructura que no han descarregat mai en la seva història.

"La pluja condiciona el cap de setmana casteller" "Els Xiquets de Tarragona no se’n surten amb el 7de8"