La Vella regala el 2de8 sense folre al 70è aniversari dels Verds

Els de la camisa rosada també han fet el 5de9f, el 9de8 i el pde7f

Vilafranca del Penedès ha viscut aquest dissabte una diada molt especial. Els Castellers de Vilafranca han convocat a la plaça de la Vila una actuació per commemorar el seu 70è aniversari amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Nens del Vendrell, dues agrupacions que tenen una vinculació històrica amb la capital de l’Alt Penedès.

La diada ha estat una demostració de castellística per una Colla Vella que és qui domina la temporada 2018. D’altra banda, els Castellers de Vilafranca, amb baixes significatives de canalla, han hagut d’aparcar reptes superiors per més endavant i s’han quedat amb la torre de 9 amb folre i manilles com a millor estructura.

La Vella es llueix amb el 2de8 net

La visita de la Colla Vella a Vilafranca a dotze dies de Sant Fèlix ha estat triomfal. A la primera ronda, han completat un 5de9 amb folre més solvent que el van plantar dimecres a la Bisbal. Només s’ha vist una mica estirat a terços de la part del tres, però la descarregada no ha estat gens anguniosa.

A la segona ronda, ha arribat l’hora de tornar a enfrontar-se amb la bèstia que el darrer diumenge de juliol van descarregar per primera vegada a la història a Vilallonga del Camp. A diferència d’aquella tarda, el de Vilafranca ha pujat finet i amb molta confiança. Tant sols a la baixada, ha tingut un petit tremolí, però que segons i terços han dominat. I sí, la Vella l’ha tornat a clavar i ho ha fet en una plaça que tants èxits li ha donat.

Com a tercera construcció, els d’Albert Martínez han descarregat un 9de8 amb les tres aletes gairebé sincronitzades. A la descarregada, a diferència de la Bisbal, ha calgut que el tronc, especialment el tres central, hagués de parar algunes sotragades. Com a colofó d’una memorable jornada a Vilafranca, la Vella s’ha apuntat el pilar de 7 amb folre a la ronda de pilars.

Els verds obligats a fer un pas enrere

Els Castellers de Vilafranca no han tingut el 70è aniversari desitjat. Les caigudes a les diades de Cal Figarot i a la Bisbal del Penedès han passat factura als penedesencs. Algunes baixes de canalla han provocat que a la plaça de la Vila no hagin pogut provar el 3de10 amb folre i manilles. Els vilafranquins s’han limitat a repetir els tres castells, excepte el pilar de 8, que dimecres van enlairar a la Bisbal.

Així, els de la camisa verda han començat descarregant una bona torre de 9 amb folre i manilles, que només ha tingut una mica de trontoll a la sortida de la canalla. A la segona ronda, han completat la versió lleugera del 3de9 amb folre sense massa problemes aparents. Han rubricat una actuació del 70è aniversari afectada per les baixes amb un 4de9 amb folre.

La colla que dirigeix Toni Bach afronta la pròxima setmana les cites del Catllar i l’Arboç, dues places on caldrà estar atents si poden estrenar alguna estructura i quina és l’estratègia que segueixen de cara a la diada de Sant Fèlix.

Clàssica de vuit dels Nens

Els Nens del Vendrell han pogut reunir els efectius suficients per plantejar-se la clàssica de vuit a la capital de l’Alt Penedès. Una setmana més, s’ha vist una bona tècnica en els tres castells que han alçat. Han descarregat amb força solvència el 3de8, el 4de8 i la torre de 7. De cara el setembre, s’espera que els vendrellencs puguin anar més enllà.

"L’Arboç, Cornudella i Vallmoll altres punts d’interès casteller del cap de setmana" "Les previsions castelleres de Sant Magí"