Vilafranca espera el millor Sant Fèlix

Verds, Vella, Jove de Tarragona i Joves de Valls anuncien grans castells a la cita de divendres a la plaça de la Vila
Imatge aèria de la diada de Sant Fèlix | CCMA

Divendres és Sant Fèlix, l’actuació més esperada de la temporada castellera per molts aficionats. A partir d’un quart d’una del migdia, a la plaça de la Vila, s’hi donaran cita els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona, novetat d’enguany en substitució dels Minyons de Terrassa.

El sorteig d’ordre d’actuació que es va celebrar el passat 20 d’agost al Vinseum va determinar que la Jove de Tarragona serà l’encarregada d’obrir plaça. La Colla Vella actuarà en segon lloc, la Joves serà tercera i els Castellers de Vilafranca tancaran les rondes.

Abans i després de Sant Fèlix, la festa major de la capital de l’Alt Penedès gaudirà de dues actuacions més a la plaça de la Vila amb Verds, Xicots i Jove de Vilafranca. Aquest dijous, a les dues del migdia, es farà la diada de vigília i dissabte, pels volts de les tres, hi haurà la diada de Sant Ramon que es farà a l’antiga.

Una Vella molt en forma

La Colla Vella dels Xiquets de Valls es presenta a Vilafranca com l’agrupació més regular del 2019. Els de la camisa rosada tenen en els plans repetir el 2de8 sense folre, castell que ja es van apuntar el cap de setmana al Catllar i l’Arboç. També han assajat el 3de10 amb folre i manilles, el 4de9 sense folre i el pilar de 8 amb folre i manilles.

A banda, també poden optar a tirar el 5de9 amb folre i el 4de9 amb folre i pilar. En les últimes hores, també ha sonat la possibilitat que es puguin enfrontar amb el 2de9 sense manilles, estructura que no han pogut completar mai en la seva història.

Els verds volen descarregar el 3de10

L’objectiu de Sant Fèlix dels Castellers de Vilafranca és descarregar el 3de10 amb folre i manilles, castell que han carregat enguany a les festes majors de Vilanova i l’Arboç. Els de la camisa verda també han preparat el 3de9 amb folre i l’agulla i el 4de9 sense folre. A la ronda de pilars, podrien optar per l’estrena del primer pilar de 8 amb folre i manilles de l’any.

La Joves té ganes de mostrar el 2 net

Des de fa dues temporades, la Colla Joves Xiquets de Valls ha estat capaç de fer l’aleta al 2de8 sense folre a Sant Fèlix. En aquesta edició, el volen tornar a intentar acompanyant-lo del 5de9 amb folre i potser també d’un castell de 9 amb el pilar al mig. També han treballat el 3de9 sense folre. De fet, dimecres a l’assaig van fer una gran prova amb l’aixecador col·locat i l’enxaneta a quints. A la ronda de pilars, els del carrer d’en Gassó podrien optar per l’espadat de 8 emmanillat, que van estrenar diumenge a Igualada.

La Jove anirà a totes

El retorn de la Jove de Tarragona a Vilafranca vol ser per la porta gran. Tot i l’ensopegada amb el 5de9 amb folre al Catllar, els liles volen recuperar la confiança amb la supercatedral divendres. També han treballat el 4de9 amb folre i l’agulla, el 3de10 amb folre i manilles, el 9de8 i el pilar de 8 amb folre i manilles. Un ventall ampli de castells que pot suposar la millor diada de l’any per l’agrupació del carrer del Cós del Bou.

"Els Nois de la Torre plantegen la gamma alta de set per Santa Rosalia" "Altres actuacions castelleres del quart cap de setmana d’agost"