Els Xiquets de Reus es posen a punt per Misericòrdia

Els de la camisa avellana es volen refer de la caiguda del 2de7 que van patir a Terrassa
Imatge de la diada de la Misericòrdia de l'any passat | Laia Solanellas

Reus viurà dissabte, a partir de les sis de la tarda, a la plaça del Mercadal, la diada castellera de Misericòrdia, cita que aquesta temporada serà el preludi de la diada biennal del Mercadal que se celebra cada dos anys. Com és habitual, hi prendran els Xiquets de Reus que estaran acompanyats dels Nens del Vendrell i els Moixiganguers d’Igualada.

Reus vol vèncer els problemes

Misericòrdia es presenta com una oportunitat pels Xiquets de Reus per superar els entrebancs que han tingut en les darreres setmanes. La colla de la capital del Baix Camp, que va caure diumenge passat amb el 2de7 a la diada de l’Avi Emili Miró de Terrassa, volen recuperar el rumb del començament de temporada que els ha portat a descarregar el 2de8 amb folre, el 5de8 i el 3de9 amb folre.

A l’espera de l’assaig de divendres, la colla que dirigeixen Edu Valls i Maria Alegret es volen plantar a la plaça del Mercadal amb el 2de8 amb folre i el 3de9 amb folre. Com a tercer castell optarien per un 4de8, estructura que fa temps estan treballant apujar-lo un pis més sobre un folre.

A banda d’aquesta actuació, la colla reusenca també actuarà en solitari el 25 de setembre, festivitat de la Misericòrdia, a partir de les set de la tarda, a la plaça del Santuari, en el que serà l’última sortida abans del Mercadal del pròxim 5 d’octubre.

Igualada portarà la tripleta

Reus és una plaça que sempre s’han estimat els Moixiganguers d’Igualada. A manca de l’última convocatòria d’assaig, els de la camisa morada volen repetir l’actuació de la festa major amb el 2de8 amb folre, el 3de8 i el 4de8. Els de Jordi Moreno es troben treballant reptes superiors, com per exemple, el 5de8 i el 4de9 amb folre, castells que podrien arribar el mes d’octubre.

Els Nens anuncien la clàssica

La tercera colla a plaça, els Nens del Vendrell, aspira a portar la clàssica de vuit amb el 3de8, el 4de8 i la torre de 7 a la diada de Misericòrdia. L’agrupació de la capital del Baix Penedès s’està preparant per a la diada de Santa Teresa del pròxim 13 d’octubre on volen fer el salt a la gamma alta de vuit.

"ATENCIÓ: Tomàs Molina serà el padrí del pilar caminant dels Xiquets del Serrallo" "La Jove de Tarragona obrirà plaça per Santa Tecla"