Artur Mas, crític amb l'estratègia de Carles Puigdemont i Quim Torra

L'expresident demana que no esculli ell sol les llistes electorals i reclama negociar amb Madrid
Imatge de Carles Puigdemont i Artur Mas junts en un acte polític | Cedida

 

Artur Mas ja compta els dies perquè acabi la seva inhabilitació. L'expresident de la Generalitat de Catalunya es va veure obligat a fer un pas al costat per dos motius: el no de la CUP a la seva investidura i la condemna per la consulta del 9 de novembre, que el va inhabilitar fins al 23 de febrer de 2020, tot just d'aquí a un any. Alguns rumors el situen altra vegada al capdavant del projecte postconvergent.

El que sí que és cert és que Mas s'ha anat allunyant a poc a poc de l'estratègia de Carles Puigdemont.

Mas ha passat aquest dissabte pels micròfons de Rac1, i ha anat deixant certs missatges a Puigdemont que, llegits entre línies, son una crítica a les decisions del polític traslladat a Brussel·les.

Mas avisa que Puigdemont no decidirà sol les llistes

És evident que Carles Puigdemont tindrà la seva paraula en la confecció de les llistes a les eleccions generals del 28 d'abril, però «no serà l'única», ha recordat Mas. «Ara Carles Puigdemont no pot decidir la llista sol, ni ha de fer-ho, perquè el criteri d'una persona no sempre és el millor», sentenciava.

Segons Mas, cal unir totes les sensibilitats del partit, en un moment en què Puigdemont pretén situar els seus fidels com Eduard Pujol o Míriam Nogueras, al capdavant de la llista, persones que representen l'ala dura de Junts per Catalunya i que es mostren partidaris de no pactar amb Pedro Sánchez. 

És en aquest sentit que Mas també ha estat crític amb Quim Torra, a qui ha retret que no aprovés els pressupostos de l'Estat i obligués al govern de Pedro Sánchez a convocar eleccions. Segons Mas, cal «anar a Madrid a fer política i no a bloquejar». «És cert que hi ha persones que necessiten identificar alguna cosa que s'assembli a allò per tenir un referent polític i electoral còmode», ha declarat Mas, reconeixent els debats interns per recuperar el que havia estat Convergència.

Mas critica les decisions dels independentistes a Madrid

«Jo no hauria volgut de cap manera arriscar-me a una majoria de socialistes i Ciutadans, que serà pitjor que una majoria de socialistes i Podem, i no m'hauria volgut arriscar per a res al fet que el tripartit andalús, amb la ultradreta, estigui en el lloc de comandament de la política espanyola», ha explicat Mas, que aposta per estabilitzar una majoria del PSOE i Podem a Madrid

"Els clients de Nostrum reben la pitjor notícia possible" "Revolució juvenil a tot Europa contra el canvi climàtic, també a Catalunya"