Els consells dels Mossos per evitar robatoris durant l'estiu

La policia ha engegat una campanya per prevenir casos de robatoris durant l'estiu, quan moltes fam铆lies marxen de vacances i deixen la casa sola
Els Mossos d'Esquadra han engegat una campanya estival de prevenci贸 de robatoris | Mossos d'Esquadra

  

Els Mossos d'Esquadra han engegat una campanya estival de prevenci贸 de robatoris i robatoris amb for莽a. Per aquest motiu estan fent arribar a la ciutadania una s猫rie de consells de conscienciaci贸 i sensibilitzaci贸 necessaris sobre aquest tipus de casos, que es disparen durant l'estiu, amb moltes finestres, portes i accessos oberts i, sobretot, ara que moltes fam铆lies aprofiten la temporada estival per marxar de vacances i deixen la casa sola.

Per augmentar la seguretat a casa

Per tal de sentir-nos m茅s segurs a casa, les recomanacions b脿siques s贸n, entre altres, no obrir la porta a desconeguts, no deixar les claus en cap amagatall a l'exterior de l'edifici, tancar amb clau les portes d'acc茅s al carrer i la porta de l'edifici, incl煤s en cas d'abs猫ncia curta, i comprovar que ning煤 hi accedeixi; o comprovar el tancament total de la porta del garatge, tant en sortir com en entrar.

Els Mossos tamb茅 fan recomanacions en refer猫ncia als casos de falsos operaris d'empreses instal路ladores d'aigua, llum o gas, i demanen ser conscients de les possibilitats, desconfiar-ne si hi ha motius i demanar sempre la identificaci贸 personal del personal. En aquest sentit, tamb茅 recomanen recollir amb freq眉猫ncia la correspond猫ncia per evitar que persones alienes utilitzin les vostres dades personals.

Tamb茅 es recomana canviar els panys en cas de perdre les claus, aix铆 com instal路lar temporitzadors autom脿tics d'encesa i apagada dels llums interiors o exteriors per evitar cridar l'atenci贸. De la mateixa manera, recomanen prendre mesures de precauci贸 i protecci贸 efectives si a casa s'amaguen objectes de valor i elaborar un inventari dels objectes presents a casa que permetin identificar-los r脿pidament en cas de ser robats.

Pla general dels objectes robats i recuperats pels Mossos d'Esquadra | LleidaDiari.cat

 

Mesures als accessos i portes

Conscients de la facilitat que tenen alguns lladres per entrar a les cases sense ser vistos, els Mossos recomanen col路locar una balda interior, panys d'alta seguretat, portes blindades o reixes a les finestres. A m茅s, recomanen comprovar l'accessibilitat dels lladres al vostre habitatge des de les bastides i escales i instal路lar persianes en totes les finestres. 

Quant a les alarmes, els Mossos adverteixen que s'ha d'utilitzar d'acord amb les instruccions de l'instal路lador i situar-lo en un lloc de complicat acc茅s que permeti tenir l'alarma connectada a la central receptora d'alarmes. Per貌 sobretot, la policia adverteix que els sistemes s'han de revisar de forma peri貌dica.

Recomanacions per les vacances

Quan arribi l'猫poca de vacances, deseu els objectes de valor amagats en llocs segurs, connecteu l'alarma i assegureu-vos que est脿 tot tancat. Un altre recurs 茅s avisar persones de confian莽a en la vostra abs猫ncia que donin un cop d'ull de tant en tant a l'habitatge. Tampoc doneu moltes pistes que marxeu, sigueu discrets en comentar la vostra abs猫ncia i no tanqueu del tot les finestres ni deixeu senyals que heu marxat i us heu absentat.

"馃敶脷LTIMA HORA: Atropellament mortal d'un Rodalies" "馃挵Descobreix quines s贸n les feines m茅s ben valorades a Catalunya"