NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

El Govern limitarà el preu dels lloguers a Catalunya

La Generalitat prepara una reforma del Codi Civil que serà més restrictiva que el decret aprovat pel govern de Pedro Sánchez

 

La Generalitat està preparant una reforma del Codi Civil de Catalunya que se sumaria al decret llei que va aprovar el passat divendres el govern de Pedro Sánchez, però amb més restriccions, ja que Sánchez va refusar limitar les rendes i només va limitar les actualitzacions anuals, lligant-les amb l’IPC. En el cas de la Generalitat sí que es limitarà la pujada de preus dels lloguers.

La consellera de Justícia, Ester Capella, confirma que es preveu que la norma pugui arribar al Parlament abans de finals d’any, des d’on s’exercirà la competència exclusiva de la Generalitat en aquesta matèria. D’aquesta manera es vol reduir la diferència entre l’augment accelerat del preu del lloguer i els salaris de la majoria de treballadors, que són insuficients per pagar un pis.

Ester Capella assegura que «es tracta d’evitar abusos, com l’augment desproporcionat de la renda durant només tres anys de contracta, que contribueixen a l’expulsió dels veïns i a què es destinin els immobles a usos no residencials».

Es regularà la duració mínima dels lloguers de sis a deu anys  | Cedida

 

La conselleria podrà limitar els preus

Aquest projecte facilitarà que la conselleria de Territori sigui competent en matèria d’habitatges per poder limitar el preu dels lloguers. El que encara no se sap és si es farà de manera directa o a través dels ajuntaments de cada municipi. A més també es regularà la duració mínima dels lloguers, que se situarà entre els sis i deu anys, segons el departament de Justícia.  

El Govern estudia també que aquesta nova norma tingui condicions diferents per les societats dedicades al negoci immobiliari que les que tindrà pels particulars. Per això en el cas dels arrendataris particulars, la durada mínima del contracte serà inferior  als de pisos o cases que siguin propietat de societats mercantils.

Aquesta mesura neix de l’augment de les rendes

La Generalitat ha justificat la necessitat de regular el lloguer sobretot per la pujada desmesurada que hi ha hagut a l’àrea de Barcelona: a la ciutat, en només cinc anys el preu dels lloguers ha augmentat un 38%, situant-se en 949 euros per un pis de 72 metres quadrats.

"URGENT: Joan Tardà pren una inesperada decisió sobre el seu futur polític" "Susanna Griso, possible nou fitxatge estrella de Rivera a Barcelona"