L’anàlisi d’Antena 3 sobre els presos: «Esperàvem un canvi físic de Junqueras més evident»

La psicòloga Irene López Assor ha analitzat l’estat d’ànims i físic de cadascun dels acusats del procés

El judici contra els presos independentistes va començar ahir, 12 de febrer, i ‘Espejo Público’ no va voler perdre l’ocasió per realitzar un perfil psicològic de cadascun dels acusats. Per fer-ho, van convidar a la psicòloga Irene López Assor que va analitzar de manera individual cadascun dels presos.

López Assor va voler destacar que en casos com aquest, de 14 a 16 mesos de presó, les persones «deixen de banda la ment individual i adapten una mentalitat col·lectiva. També hi ha, generalment, una baixada d’autoestima, que crea un patró col·lectiu, una situació difícil de dur i que passa factura al futur».

L’estat físic i psicològic de cada acusat

La psicòloga convidada a ‘Espejo Público’ va destacar un «deteriori físic, cognitiu, afectiu i un minvament de la fortalesa» en la majoria dels acusats. Així destaca a Jordi Sànchez com «el canvi més significatiu». Assegura que va entrar amb una mentalitat de superació i pensant «que els seus ideals el salvarien, però a dia d’avui se’l pot veure trist i decaigut». López Assor ha volgut destacar que «la presó és summament dura» i fets com l’assassinat el passat mes de desembre a Soto del Real podien fer minvar la fortalesa de les persones.

La psicòloga posiciona a Jordi Turull «en la mateixa línia», assegurant que «també va entrar pensant que les seves conviccions el salvarien i segurament és el que té l’autoestima més afectat».

López Assor continua aquest rànquing situat a Joaquim Forn i Junqueras com els segons més afectats. Forn, que va entrar «amb una mirada altiva ara transmet tristesa i una imatge que entrediu que això no ha estat tan fàcil com es pensava». Pel que fa a Junqueras la psicòloga ha volgut destacar que s’esperaven un major canvi físic i que veu que el líder d’ERC està passant per aquest procés com de puntetes amb problemes que ja resoldrà després.

La psicòloga Irene López Assor ha analitzat detalladament el canvi físic i mental de cadascun dels presos independentistes | Antena 3

 

Romeva i Cuixart s’haurien adaptat a la presó

Finalment, Romeva i Cuixart han estat els que han sortit millor parats d’aquesta anàlisi realitzat a ‘Espejo Público’. Raül Romeva «que sempre ha estat molt saludable se’l veu inclús més fornit que abans», el que López Assor tradueix com una millor capacitat per adaptar-se al nou mitjà i millor capacitat de resistència.

 

Finalment, segons la mirada i postura de Jordi Cuixart, la psicòloga extreu que «sap perfectament el que està passant», pel que fa a Carme Forcadell i Dolors Bassa l’analista ha conclòs que «se les veu més preocupades i amb pèrdua de control».

"Sanitat alerta sobre diversos productes infantils per casos de salmonel·losi" "El percentatge de catalans infidels que necessites saber"