Mossos gestionarà la Regió Central, Lleida, Girona i Pirineu Occidental des de la sala del 112 de Reus

La intenció és que només hi hagi tres sales actives per gestionar les patrulles i atendre les trucades dels ciutadans per tal de millorar l'eficàcia
La sala de comandament de la comissaria dels Mossos a Manresa serà tancada enguany | GSV

 

La sala de comandament de la Regió Policial Central ubicada a Manresa serà tancada a finals d'aquest any. Així ho ha confirmat 'Regió7' a partir de declaracions oficials dels Mossos d'Esquadra, que asseguren que les funcions seran assumides per la sala del 112 de Reus. Aquestes inclouen l'atenció i la gestió de les trucades dels ciutadans que alerten sobre incidències. Paral·lelament, serveix per distribuir les diferents patrulles.

Actualment, a la sala de la Regió Central treballen un total de 33 agents i 6 caporals. Per al moment es desconeix on seran destinats després de saber que la seu de Manresa serà tancada, però, tal com indica el mitjà esmentat, haurien de rebre la informació el pròxim 20 d'octubre. En principi aniran a diferents unitats i departaments de seguretat ciutadana de la mateixa regió, exceptuant els que sol·licitin Reus com a destí.

Mossos gestionarà la Regió Central, Lleida, Girona i Pirineu Occidental des de la sala del 112 de Reus | ACN

  

Sabadell, Reus i Barcelona, úniques seus de comandament 

La intenció de la Conselleria d'Interior de la Generalitat és que només romanguin actives tres sales de comandament regionals. Una serà la de Reus, des d'on es gestionaran les regions policials del Camp de TarragonaTerres de l'Ebre, LleidaPirineu OccidentalGirona i la Regió Central. El trasllat de l'activitat a Lleida també està previst per enguany, mentre que la de Girona podria ajornar-se dos anys. D'altra banda, les regions metropolitanes estaran controlades des del complex policial Egara, ubicat a Sabadell, i Barcelona seguirà com fins ara, a la sala de comandament de Barcelona compartint espai amb la Guàrdia Urbana.

Millorar la seguretat ciutadana

L'objectiu d'aquesta mesura millorarà «l'eficiència i l'economia d'escala, ja que permetrà estalviar efectius sense que això perjudiqui el servei ciutadà», segons relaten els Mossos d'Esquadra a 'Regió7'. Així mateix, la presència de patrulles augmentaria considerablement per enfortir la seguretat ciutadana. A més, una «millora tecnològica permetrà mantenir la qualitat del servei a tots els territoris».

Imatge de l'exterior de l'edifici del 112 de Reus. | Laia Solanellas

 

També et pot interessar...

"⚠⚫ BRUTAL ACCIDENT AP-7: 2 morts en un xoc entre camions, al Penedès" "⚫ Moren 29 persones ofegades a les platges catalanes a l'estiu, la xifra més alta en 8 anys"