Recuperen una polèmica declaració de Santi Vila abans del referèndum

Vila va afirmat que «si la setmana que ve em d’anar uns dies a presó hi anirem, i si ens hem de jugar el patrimoni ens el jugarem»
Santi Vila va assegurar que si era necessari anar uns dies a la presó, s'aniria | Cuatro

 

En elles Santi Vila assegurava que «si la setmana que ve hem d’anar uns dies a presó hi anirem, i si ens hem de jugar el patrimoni, ens el jugarem, i si hem d’acabar a la presó, hi acabarem», aquestes van ser les paraules de l’exconseller d’Empresa de la Generalitat. Per acabar va declarar que «ens hi va la dignitat personal i col·lectiva, la dignitat de tots i totes i d’aquesta nació».

Les seves paraules s’han recuperat avui, després que declares al Tribunal Suprem sobre el judici de l’1-O on ha dit que després de la decisió de l'alt tribunal el referèndum «muta» de referèndum a «gran mobilització política». «Mai més el vaig reconèixer com a referèndum». Cal recordar que Vila va dimitir un dia abans de la declaració d'independència.

Preguntat pel fiscal sobre per què no va aturar l'1-O, ha dit que ara actuaria diferent. «Si a la vida poguéssim prendre oportunitats a pilota passada, segurament revisaríem les decisions», ha manifestat. A més, ha dit que Puigdemont va anunciar l'estiu del 2016 que hi hauria referèndum «enmig d'una crisi molt profunda» i que ho va fer «per sorpresa».

Santi Vila: «intentàvem tensar la corda però que no es trenqués» | TV3

 

L'exconseller també ha defensat que l'expresident espanyol Mariano Rajoy va tenir «sempre obertes vies de diàleg» però ha dit que ni la Moncloa ni la Generalitat van saber «crear les condicions adequades» per usar-les. Segons Vila, ell donava suport al programa electoral independentista per «treure de l'immobilisme» el govern de Rajoy i per «actualitzar i reformar els consensos constitucionalistes que s'havien trencat des del 2010».

«En una lògica governamental intentàvem tensar la corda però que no es trenqués, i buscar manera de canalitzar un sentiment ciutadà cívic, pacífic i persistent», ha afegit. Però ha criticat que cap de les dues parts va actuar bé. «Tots hauríem d'haver estat més responsables», ha sentenciat

«Hi ha un discurs reivindicatiu legítim independentista però també centenars de milers de ciutadans, entre els que em compto, que ho recolzàvem confiant que seria una palanca d'actualització dels consensos constitucionals», ha sostingut. També s'ha declarat «poc amant» de les manifestacions i sobre els 'Jordis' ha dit que tot i que s'hi va referir temps enrere com a «activistes» ara no faria servir aquestes paraules.

"La inesperada i polèmica visita que rebrà Puigdemont aquest cap de setmana" "Aitona arrenca les visites als espectaculars camps florits!"