Sanitat retira productes infantils de Modilac i Blemil per salmonel·losi

Com a mesura cautelar, Astúries, on s'ubica la fàbrica, ha suspès cautelarment una de les torres d'assecament de l'empresa i ha retirat del mercat tots els productes

 

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) recomana no consumir determinats lots d'aliments infantils de les marques Modilac i Blemil, després de la detecció a Europa de casos de salmonel·losi que poden estar lligats al seu consum, cap dels casos detectats és a Espanya. Aquesta decisió s'ha pres per precaució després que l'ASPCAT hagi rebut una nota de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) on s'informa que el passat 25 de gener es va publicar una notificació d'alerta sobre la infecció per «salmonella poona» en lactants a França. Aquesta està associada al consum dels aliments infantils de la marca Modilac, comercialitzats per l'empresa francesa Sodilac i fabricats a Espanya.

Des de gener, s'han detectat nous casos a França, Bèlgica i Luxemburg, «també suposadament» relacionats amb el consum d'aquests preparats infantils, i tots ells presenten una evolució favorable. Com que l'origen de la indústria de fabricació és Espanya, s'han realitzat «nombrosos» controls i anàlisi, tant per part de l'empresa com de les autoritats i, fins al moment, totes les anàlisis dels productes i de les instal·lacions han donat resultats negatius, assenyala la nota d'AESAN. 

Dos envasos dels aliments infantils de Modilac i Blemil | CatalunyaDiari.cat

 

L'empresa ha suspès l'activitat d'una de les torres de la fàbrica

No obstant això, es continua amb la investigació per localitzar dins de la indústria el possible focus de contaminació que hagi pogut afectar els productes que s'hi elaboren. Com a mesura cautelar, Astúries, on s'ubica la fàbrica, ha suspès cautelarment una de les torres d'assecament de l'empresa i ha retirat del mercat tots els productes a base d'arròs que s'hi han elaborat.

S'han retirat del mercat diversos lots de Modilac

Segons la informació rebuda a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació, a més dels productes de la marca Modilac, que ja han estat retirats del mercat per part de les autoritats franceses, també hi han afectats uns altres productes dels Laboratoris Ordesa, S.A.  Es tracta de les llets infantils Blemil Plus 1 arròs hidrolitzat, de 400 g. (lots 1068-132, 1087-122, 1927-124, 2698-137, 3097-126 i 3408-141) i Blemil Plus 2 arròs hidrolitzat, de 400 g. (lots 1088-190, 1107-173, 1107-173X, 1937-176, 2698-197, 2698-197X, 3107-180 i 3408-204). Les autoritats de les comunitats autònomes han donat la instrucció de retirada de tots els productes afectats a qualsevol punt de la seva possible distribució.

Es recomana als consumidors tornar el producte a un punt de venda

També l'empresa afectada està col·laborant activament amb la recuperació de tots els productes que encara es troben a les plataformes de distribució i punts de veda. D'altra banda, ja que es venen exclusivament a farmàcies, Aecosan ha informat al Consell de Col·legis Farmacèutics d'Espanya i a l'Associació Espanyola de Pediatria perquè coneguin el cas i donin suport a la difusió d'aquesta informació. Tenint en compte la llarga durada d'aquests productes, és «molt possible» que algun d'ells ja es trobi als domicilis particulars, per això es recomana als consumidors abstenir-se de consumir el producte i que el tornin al punt de venda. 

"El percentatge de catalans infidels que necessites saber" "Les manifestacions pel judici del procés. On i quan?"