L’ACA promou diverses actuacions del cicle de l’aigua a Tarragona i Terres de l’Ebre

També es contemplen diverses millores en el canal de la dreta de l’Ebre per a millorar la seva eficiència, amb una inversió d’1,7 milions d’euros
Depuradora del Pla de Santa Maria | Cedida

 

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) està impulsant diverses actuacions del cicle de l’aigua a Tarragona i Terres de l’Ebre. Aquestes comptaran amb una inversió inicial de 6,4 milions d’euros i se centraran en diverses millores del sanejament de les aigües residuals a les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Priorat, la Terra Alta, la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre.

Tanmateix, incrementarà l’eficiència de les infraestructures de reg en el canal de la dreta de l’Ebre. En l’àmbit de la depuració i tractament de les aigües residuals, pròximament s’iniciaran diversos tràmits per a millorar el sanejament de 4,7 milions d’euros, a través de la licitació de diversos contractes.

Millores a les depuradores de l’Alt Camp i el Baix Camp

Les millores a la depuradora del Pla de Santa Maria, a l’Alt Camp, tindran un pressupost de licitació total superior als 1,3 milions d’euros. En la mateixa comarca, pròximament s’apostarà per la redacció del projecte constructiu de la nova depuradora d’Alcover amb 79.476 euros.

D’altra banda, a la comarca del Baix Camp, en breus es posarà a licitació el contracte per executar les obres de la depuradora del Botarell amb un pressupost proper als 22 milions d’euros. Pel que fa al Priorat, es posarà en marxa la redacció de dos projectes constructius, el de la depuradora de Margalef amb 79.912 euros i la rehabilitació de l'estació depuradora de la Vila al terme municipal de Masroig amb 40.520 euros.

A la Terra Alta i la Ribera d’Ebre també es licitaran

A la Terra Alta es licitaran les millores a la depuradora de Batea amb 79.476 euros i la redacció del projecte per al sanejament de Bot amb 104.198 euros. Recentment, a la mateixa comarca ja s’ha posat a licitació el contracte per executar les obres de la depuradora de Prat de Comte, amb un pressupost de 755.716 euros.

En relació a la comarca de la Ribera d’Ebre, cal tenir en compte que s’ha posat a licitació la redacció del projecte per a optimitzar el funcionament de la depuradora de Garcia, amb un import de 54.934 euros. Al Baix Ebre, per la seva part, es licitarà la redacció del projecte per a millorar el funcionament de Vinallop amb un pressupost de 50.220 euros.

A més de la inversió inicial prevista en aquestes licitacions, amb un total de 4,7 milions d’euros, el desenvolupament d’aquests projectes comptarà amb una inversió futura addicional propera als 3,7 milions. Tot amb l’objectiu que les mesures de sanejament impulsades a Tarragona i Terres de l’Ebre, previstes en l’actual cicle de planificació, milloraran el tractament de les aigües residuals i serviran per a incrementar el bon estat de les masses d’aigua.

"PROCÉS CATALÀ: Fiscalia es pronuncia sobre l'autoinculpació dels Avis i Àvies per l'1-O" "AGENDA: Activitats familiars i visites guiades el Dia Internacional dels Museus!"