Fi de la prealerta Ferrocat per caiguda d'arbres entre Cunit i Vilanova i la Geltrú

El telèfon d'emergències ha rebut 255 trucades per 196 incidents relacionats amb les pluges
La caiguda d'arbre ha tallat la línia R14, R15 i R16 que afecta la regió de Tarragona | TarragonaDigital

 

Les intenses pluges d'aquesta matinada de dilluns, 12 d'agost, a Catalunya han provocat diversos incidents al territori. Protecció Civil ha activat la prealerta Ferrocat a causa de la caiguda d'arbres enmig de la via del tren, concretament, entre els municipis de Cunit, al Baix Penedès, i Vilanova i la Geltrú, al Garraf. 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Per aquest motiu, la circulació viària, en ambdós sentits, en aquest punt de la via està tallada. Les línies afectades són l'R14 —entre Barcelona i Lleida, per Tarragona i Reus—; l'R15 —entre Barcelona i Riba-roja d'Ebre—;  l'R16 —entre Barcelona i Tortosa/Ulldecona2—; la línia R2Sud, que va des de Sant Vicenç de Calders fins a Barcelona per Vilanova i la Geltrú; i l'R13 entre Barcelona i Lleida, que passa per Valls.  Segons informa Rodalies de Catalunya, els trens s'han desviat via Vilafranca del Penedés.

Als voltants de dos quarts de vuit del matí, Protecció Civil ha anunciat que es posava fi de la Prealerta Ferrocat. En aquest sentit, s'ha restablert la circulació de trens a la via 1 entre Vilanova i la Geltrú i Sant Vicenç de Calders i hi ha pas alternatiu en ambdós sentits de la via.

Activada l'alerta Inuncat

Protecció Civil també ha activat l'alerta Inuncat a causa de les pluges intenses al Baix Penedès i al Garraf. En aquest sentit, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 255 trucades per 196 incidents relacionats amb les precipitacions des de l'inici de l'episodi.

Gran part d'aquestes trucades han estat per inundacions, afectacions al clavegueram i incidències viàries. A la regió de Tarragona, al Baix Penedès s'han realitzat 35 trucades, al Tarragonès 21 i al Baix Camp 7. En aquest sentit, al municipi que s'han realitzat més alertes ha estat a Cunit, amb un total de 18, a Calafell 9 i a Tarragona i al Vendrell, 8 en cada cas.

"⛔ALERTA: Restringit l’accés a zones de muntanya de TGN per alt risc d’incendi" "⛔ ATENCIÓ: 2 banderes vermelles i 31 grogues avui a les platges de TGN"