NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

Calvet veu «més favorable» desviar de l'N-240 a l'AP-2 els camions que circulen entre Lleida i Montblanc

El conseller de Territori confia que l'acord per fer efectiva la mesura es formalitzi en les pròximes setmanes

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, considera que desviar la circulació dels vehicles pesants des de l'N-240 cap a l'Autopista AP-2 entre Lleida i Montblanc «serà molt més favorable» que continuar fent-ho en el tram comprès que va de les Borges Blanques al Pla de Santa Maria, a l'Alt Camp.

En aquest sentit, ha explicat que durant el primer any d'aplicació de la política de descomptes en els peatges —associada a la prohibició de pas per aquesta carretera— s'ha pogut constatar que aquesta «no acaba de ser del tot eficient» entre Montblanc i la localitat de l'Alt Camp. Per aquest motiu, han demanat i pactat amb el Ministeri de Foment canviar el tram afectat per aquesta mesura, acord que esperen que es materialitzi en les pròximes setmanes.

Per a Calvet, aplicar la desviació obligatòria de camions a l'AP-2 entre Lleida i Montblanc pot beneficiar a la «competitivitat» de les empreses i, a la vegada, millorar la seguretat de l'N-240 en aquest tram. El conseller també ha explicat, en el marc d'una visita a la calada del túnel de Tresponts —als termes alturgellencs d'Organyà i Fígols i Alinyà—, que l'objectiu és que, un cop es posi en marxa aquest canvi, siguin els agents de Mossos d'Esquadra i el personal del Servei Català del Trànsit els encarregats de fer-lo efectiu.

"👏La solidaritat no fa vacances: joves tarragonins que fan voluntariat a l'estiu" "😱 ATENCIÓ: La quantitat d'explosius de la Guerra Civil trobats a TGN el 2018"