El carrer del Llevant de Cambrils és el més car de Tarragona

El mercat immobiliari remunta de mica en mica, amb una recuperació desigual dels preus de l'habitatge al territori
El carrer Johann Sebastian Bach, el més car de Tarragona amb un 94% superior a la mitjana | Google Maps

 

El preu dels habitatges al Camp de Tarragona i Les Terres de l'Ebre està experimentant una lleugera revalorització després d'anys d'haver tocat fons com a conseqüència de la crisi econòmica i l'esclat de la bombolla immobiliària.

No obstant això, en el primer semestre d'aquest 2018 i segons les dades recopilades per l'empresa especialitzada Precio Viviendas, ho fa de manera desigual. Mentre que la ciutat de Tarragona ha viscut un increment del 3,88 % del cost del metre quadratReus ha viscut una correcció d'un 1,08 per cent negatiu, que si bé marca una tendència positiva en relació al -3,06 % del 2017, encara no ha capgirat la situació.

D'altra banda ciutats com El Vendrell o Cambrils viuen situacions d'un cert estancament en relació a l'any passat, amb un descens poc remarcable del 0,57 % i del 0,27 % respectivament, trencant la línia ascendent dels altres indrets. Per la seva banda, Tortosa, segueix la línia de Tarragona, amb una revalorització del preu de l'habitatge del 3,70 % en la primera meitat d'aquest 2018.

El carrer Johann Sebastian Bach el més car de Tarragona

Situat al barri dels Músics, el carrer Johan Sebastian Bach lidera el preu de l'habitatge a la capital del Camp, amb un valor mitjà de 2.996 euros el metre quadrat. És en aquesta zona de Llevant de la ciutat, on els carrers registren els preus més alts, i de fet, els carrers paral·lels i adjacents al Johann Sebastian Bach són els següents en el rànquing de preus de la ciutat, juntament amb la resta d'urbanitzacions situades entre la Vall de l'Arrabassada i la Platja Llarga.

Deixant de banda el preu total de l'habitatge, el carrer que més s'ha revalorat aquest 2018 a Tarragona, ha estat el carrer Mallorca, amb un increment de preu que arriba al 8,56 % de mitjana. Un carrer al centre tarragoní amb un preu de sòl mitjà de 1.779 euros per metre quadrat.

El carrer Johann Sebastian Bach, el més car de Tarragona | Google Maps

 

El carrer més car de Reus és el de Tivissa 

A la capital del Baix Camp, el carrer Tivissa, situat a la urbanització a tocar de l'avinguda de Castellvell, és el que registra un preu mitjà més elevat, amb un preu de 1.828 euros el metre quadrat. El segueixen el carrer de la Mineta amb 1.726 euros per metre quadrat i situat a la mateixa zona; i el carrer de l'Antic Pas del Ferrocarril amb un preu mitjà de 1.707 euros per metre quadrat.

Malgrat la petita davallada que pateix encara el preu de l'habitatge a Reus, hi ha zones de la ciutat que sí que registren una revalorització de l'habitatge. Destaca especialment el carrer d'Antoni Gaudí, que registra un increment del valor del seu sòl d'un 8,82%, amb un cost mitjà de 1.543 euros per metre quadrat.

El carrer de Tivissa de Reus, el més car de la ciutat | Google Maps

El carrer més car de Cambrils costa 3.005 euros per metre quadrat 

A tocar de la platja de la Riera d'Alforja de Cambrils, el carrer del Llevant registra un preu mitjà de 3.005 euros per metre quadrat; un cost de l'habitatge que destaca per situar-se al capdavant d'entre els municipis més grans de tota la demarcació. El carrer del Garbí, paral·lel al del Llevant el segueix amb 2.961 euros, mentre que en tercera posició trobem el carrer Luis de Góngora, situat a l'extrem oriental del municipi, amb un cost mitjà de 2.873 euros per metre quadrat.

En referència a la via que més es revalora, d'entre la tendència negativa del cost dels habitatges a la vila, destaca el carrer València, el preu del qual puja un 4,08%, amb un preu mitjà de 1.534 euros per metre quadrat.

El carrer del Llevant, el més car de Cambrils | Google Maps

 

L'avinguda del Sanatori la via més cara del Vendrell

Els habitatges costaners lideren el preu del sòl al Vendrell. L'avinguda del Sanatori, a tocar del municipi de Calafell, esdevé el carrer més car de la capital del Baix Penedès, amb un preu mitjà de 2.334 euros per metre quadrat. Seguidament trobaríem els carrers del Cardener i de la Ginesta, ambdós al barri marítim de Sant Salvador, amb uns preus mitjans de 2.073 i 2.051 euros per metre quadrat.

Tot i registrar una davallada general en el preu de l'habitatge, el Vendrell compta també en zones que recuperen valor; l'avinguda de la Generalitat lidera aquest fet amb un increment del 8,66% i 1.496 euros el metre quadrat.

L'avinguda Sanatori del Vendrell registra els preus més elevats del municipi | Google Maps

 

El carrer més car de Tortosa és el del Canonge Macip

Situat entre el riu Ebre i el parc de Teodor Gonzàlez, el carrer del Canonge Macip lidera els carrers més cars de la capital de les Terres de l'Ebre. Amb un preu mitjà de 1.436 euros el metre quadrat, el segueixen el carrer d'Ossó Cervelló, amb un preu gairebé idèntic, de 1.434 euros, i el carrer Joan Miró, amb un preu mitjà de 1.392 euros per metre quadrat.

En la línia generalitzada de creixement del valor del sòl ebrenc, el passeig de l'Ebre és la via que més es revalora, amb un el rellevant increment del 28,88% i un preu mitjà de 849 euros el metre quadrat.

El carrer del Canonge Macip el més car de Tortosa | Google Maps

"Talent jove, un programa pioner de la URV que potencia les ciències entre els millors alumnes d'institut" "La marxa lenta dels transportistes ha provocat fins a 12 km de retenció a l'AP-7"