El comerç de la demarcació de Tarragona segueix evolucionant cap al món digital

El grau de transformació digital del comerç del territori és del 47% | La mitjana actual arreu de Catalunya és del 48%
La jornada 'Tot queda a casa' ha fet pública la informació comercial | Cedida

 

El comerç de la demarcació de Tarragona està més digitalitzat que mai. Les darreres conclusions del Consorci de Comerç, Artesania i Moda indiquen un lleuger increment d'aquesta transformació digital al comerç del territori, que ja és de gairebé el 50%. Si bé aquesta transformació digital als comerços de la demarcació era d'un 46% l'any passat, ara ha pujat al 47%. La xifra va en sintonia amb la mitjana arreu de Catalunya, que és en aquests moments del 48%.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

És encertat, doncs, concloure que el comerç tarragoní ha millorat molt lleugerament el seu grau de transformació digital en els darrers dotze mesos. Dins aquest procés de transformació, l'aspecte millor encaminat és la digitalització, on el progrés supera el 60%. Per sota, es troben altres branques com ara l'ús de les xarxes socials, el posicionament web o l'ús d'estratègies i eines de màrqueting digital —que és qui més puja en el darrer any, i ara es troba en el 38%—.

Ajuts de gairebé 100.000 euros: la Generalitat es bolca amb el comerç digital a Tarragona

Els resultats s'han fet públics dins el marc de la jornada 'Tot queda a casa' de la 3a Setmana del Comerç, després de la ponència de la directora dels serveis territorials d'Empresa i Coneixement a la demarcació de Tarragona, Carmen Mansilla. En el darrer any, la Generalitat de Catalunya s'ha bolcat amb la transformació digital del comerç a Tarragona i ha destinat una sèrie d'ajuts econòmics per valor de gairebé 100.000 euros. Això suposa un increment del 60% respecte a l'aportació de fa dos anys.

Fins al 31 de març, el Departament d'Empresa i Coneixement organitzarà a la demarcació una vintena d'activitats per a empreses i associacions, entre les quals destaca l'accent per l'apropament al món digital. A escala catalana, el nombre d'activitats programades amb aquesta finalitat supera les 150.

També et pot interessar

"BONES NOTÍCIES: Protegeixen més de 4.000 ha de territori de l'àliga cuabarrada a TGN" "ÚLTIMA HORA: Novetats sobre l'operació a Reus contra una banda criminal"