Cunillera insta a crear un pla de retorn d'empreses en lloc de tornar a reprovar el rei

La delegada del govern espanyol a Catalunya insta al Parlament a crear un pla de treball perquè les empreses que han marxat tornin, en lloc de proposar una nova reprovació de Felip VI

 

Teresa Cunillera -delegada del govern espanyol a Catalunya- en la seva visita el passat dijous 8 de novembre a Sant Jaume d'Enveja, ha instat el Parlament a crear un «pla que facilités el retorn de les empreses que van marxar», en comptes de reprovar el rei Felip IV un altre cop. El comentari va ser a conseqüència de què JxCat i ERC han registrat una nova proposta de resolució amb aquesta finalitat. 

«Estic segura que un pla de retorn d'empreses rebria el suport del 100% dels diputats» deia Cunillera. A més a més, afegia, que així es mostraria un Parlament unit en benefici dels interessos dels ciutadans i no en «interessos que no els corresponen». Fent incisió, per tant, en què el Parlament està descentrat en les seves prioritats i que ha de deixar de banda l'ocorregut l'1-O. Teresa ha confirmat que tenen dades sobre la fuga d'empreses i manifesta que és un número més que evident, encara que «la menor de les xifres ja és excessiva» assegurava la delegada del govern espanyol. Es creu que si no es porta a terme, l'economia catalana, podria patir conseqüències negatives a llarg termini. 

Atemptat contra Sánchez 

Cunillera no ha volgut fer cap valoració sobre la decisió de l'Audiència Nacional respecte del detingut que planificava l'atemptat contra Sánchez. «No faig mai consideracions del que decideix el poder judicial», ja que la socialista considera que la separació de poders «és evident» i que cada poder actua amb la responsabilitat que li atorga la Constitució. El que ha valorat ha estat l'actuació dels cossos de seguretat al·legant que els ciutadans estan en «bones mans» i que gràcies a la coordinació de totes les policies -tant nacionals com autonòmiques- garanteixen la seguretat de tots els ciutadans «inclòs el president del govern» va subratllar. 

Compromís amb el Delta

La delegada s'ha compromès a transmetre al govern espanyol aquelles mesures que s'hagin de posar en marxa «amb urgència» al territori. Culpa l'anterior govern de l'endarreriment que porten i, per això, creu que s'han d'aplicar mesures urgents; mostrant així el seu compromís amb el Delta. Cunillera es va reunir amb representants municipals i dels diferents sectors de l'Ebre. 

La subdelegació del govern a Tarragona amb Joan Sabaté al capdavant, treballarà per anar «ressuscitant» projectes pendents. Per tant es parla de recuperar aquells projectes que havien quedat paralitzats amb els governs del PP. 

En última instància Cunillera a fet una crida als representants catalans a donar suport als pressupostos generals de 2019 «perquè seria molt difícil explicar a la gent amb la qual em vaig reunir dijous que no hi ha pressupostos per fer les millores». Ha conclòs amb què sense pressupostos encara seria més difícil resoldre les dificultats «que ja són moltes» i que s'eternitzarien les solucions que necessita el Delta. 

"AGENDA: Judit Nedderman protagonista del Festival Accents a Cambrils" "VÍDEO: Així van arrencar la pancarta dels presos de l'Ajuntament de la Torre"