Treballadors del Joan XXIII assisteixen al curs «Dol dels professionals» de Mémora

Es tracta d’una formació per gestionar el dol professional
Treballadors del Joan XXIII assisteixen al curs «Dol dels professionals» de Mémora | cedida

 

Mémora Serveis Funeraris ha presentat la tarda d’aquest dijous, 8 de novembre, el curs «Dol dels professionals», organitzar per la Fundació de la funerària. Aquest curs va dirigit als professionals de la salut de l’Hospital Joan XXIII i l’Hospital Sociosanitari Francolí (GiPSS), ja que conviuen amb la mort en la seva pràctica assistencial.

El curs «Dol dels professionals» és una formació que es realitzarà de manera semipresencial fins a mitjans de desembre. El curs pretén analitzar els aspectes més afectius en la relació entre el professional sanitari i el pacient, i poder oferir, així, les estratègies necessàries per gestionar les emocions i expressar les pors.

Les sessions del curs són presencials i en línia, i en elles es tracte el vincle emocional, la relació assistencial, el dol professional i les dificultats diàries del personal que treballa en l’àrea de salut. També s’aborden diverses estratègies individuals i grupals per afrontar totes aquetes situacions. El curs ha tingut molt bona acollida entre els professionals, ja que s’hi han inscrit una trentena entre infermers, auxiliars o treballadors socials. Davant l’èxit del curs, Mémora es planteja celebrar-ne una segona edició.

 

Mémora aposta per la formació arreu del Camp de Tarragona

Des de la seva Fundació, Mémora Serveis Funeraris aposta per la formació continuada i organitza diversos cursos arreu del Camp de Tarragona. De fet, la Fundació Mémora va posar en marxa el passat octubre la segona edició del curs «Elaboració de processos de dol i pèrdua», amb un conveni signat amb la Fundació Universitat Rovira i Virgili. En aquesta formació es pretén introduir el dol i conèixer en profunditat conceptes com la «pèrdua», el «dol» i la «mort», així com la gestió emocional, l’acompanyament i els diferents rituals de comiat funeraris en les diferents creences i religions. El darrer mòdul del curs «Elaboració de processos de dol i pèrdua» se celebrarà el pròxim 15 de desembre al Tanatori Mémora de Reus.

El director de la Fundació Mémora, Joan Berenguer, apunta que «aquests cursos responen a una necessitat social i de formació d’especialistes en aquest àmbit. Hi ha persones que superen les situacions de pèrdua com si no hagués passat res, mentre que d'altres se’ls fa molt difícil tirar endavant». El director explica que «en aquestes situacions, és convenient realitzar una formació en el dol amb garanties per part dels professionals de la salut, oferint als familiars les millors estratègies per assumir-ho de la millor manera possible».

"ERC reclama que es creï una comissió per estudiar els plans d'emergència nuclear" "COMPARTIU: Demanen urgentment voluntaris pel Gran Recapte dels Aliments a tot TGN"