La Diputació neteja els marges de la xarxa viària per evitar la propagació d'incendis

Les tasques consisteixen en la poda i sega d'arbres i vegetació pròxims a les carreteres, convertint-les en tallafocs
La Diputació neteja els marges de la xarxa viària per evitar la propagació d'incendis | Diputació de Tarragona

La Diputació de Tarragona ha anunciat l'inici de les tasques de poda i sega de l'arbrat i la vegetació d'una desena de vies de la demarcació, amb l'objectiu d'evitar la propagació d'incendis durant els mesos d'estiu.

Les actuacions es realitzen en coordinació amb el Cos d'Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya, amb qui s'ha fet una avaluació prèvia de l'estat de les carreteres i s'ha decidit quines vies necessiten una actuació prioritària. Tot plegat amb la voluntat que en cas d'incendi, la mateixa carretera sense vegetació als marges actuï de tallafocs.

D'aquesta manera, al Camp de Tarragona es duran tasques de neteja a la carretera TV-7046 de l'Albiol a la C-14; a la T-734 de l'N-420 al Molar; a la T-310 de la T-318 a Pratdip; a la T-311 de Pratdip a la C-44, i a la T-730 de la T-714 al Molar. Mentre que a les Terres de l'Ebre, es podaran els marges de la TV-7331 de la Fatarella a les Camposines; de la T-2237 de Vinebre a la Palma d'Ebre; de la T-301 de Tortosa a Benifallet, i de la T-302 de Benifallet a la C-12

Un milió d'euros en tasques de poda i sega

Al llarg del 2018, la institució supramunicipal va segar un total de 5.429,04 quilòmetres de marges de carreteres i camins, i va podar fins a 131 quilòmetres d'arbrat d'una dotzena de vies. Unes actuacions que van suposar una inversió d'un milió d'euros.

Aquestes actuacions s'emmarquen en el compliment de la normativa de prevenció d'incendis forestals que determina que el titular de la carretera ha de dur a terme tasques de control de vegetació, tant a la zona de seguretat com a la de protecció de la mateixa.

La Diputació neteja els marges de la xarxa viària per evitar la propagació d'incendis | Diputació de Tarragona

"DIA I HORA: Els actes de Carnaval al Camp de Tarragona!" "ÚLTIMA HORA: 19 detinguts en l'operatiu contra els 'Àngels de l'Infern' a TGN"