Convoquen una nova edició dels Premis CDO als millors olis d’oliva verge extra del territori

Amb aquests guardons, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus premien l’esforç realitzat pels productors del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre
Imatge d'arxiu d'una olivera situada en una finca de La Selva del Camp | Adrià Morte

La Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus han convocat una nova edició dels Premis CDO (Centre de Desenvolupament de l’Oli) als millors olis d’oliva verge extra 2019. Aquests guardons tenen per objectiu reconèixer la feina i l’esforç dels productors d’oliva verge extra del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i revalorar els seus olis. Els participants poden inscriure’s fins al 22 de novembre, a les 15.00 hores.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Podran optar a aquests guardons tots els olis que provinguin d’almàsseres de la demarcació de Tarragona degudament registrades en el Registre d’Indústries Agroalimentàries de Catalunya i inscrites a les Denominacions d’Origen Protegides Baix Ebre - Montsià, Siurana o Terra Alta. Cada almàssera pot presentar un sol oli a concurs i haurà de ser de dipòsits situats a les instal·lacions pròpies. L’oli participant ha de ser de la campanya 2019 i la mostra presentada ha de procedir d’un lot homogeni de 500 litres com a mínim. Per més informació es pot consultar la pàgina web o el número de telèfon 629866126.

Els olis d’oliva verge extra de producció convencional i ecològica presentats a concurs es classificaran en tres grups d’acord amb les característiques que presentin: Afruitat verd amarg, Afruitat verd dolç i Afruitat madur. El jurat atorgarà un premi i un accèssit a cadascun dels tres grups.

Els premis consistiran en la compra dels olis embotellats guanyadors per un import de 1.500 euros a cadascuna de les categories, per part del Centre de Desenvolupament de l’Oli. D’aquesta manera, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus podran promocionar-los a través de diferents accions. A més, les almàsseres podran fer menció del premi a l’etiqueta dels envasos de l’oli d’oliva verge extra.

Els premis es lliuraran el 19 de desembre al Palau Bofarull de la Diputació a Reus. El CDO, gestionat per la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus, té com a objectiu dinamitzar el sector oleícola del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre i promoure el desenvolupament local i regional i donar valor als productors d'oli d'oliva verge extra de la demarcació. Els guardons reconeixen des de fa tretze anys els millors olis d’oliva verge extra que s’elaboren al territori.

"📉 Baixa la compravenda d'habitatges a Tarragona" "🔴 A FONS: L'efecte de la patacada de Ciutadans a Tarragona"