La Diputació promou la formació musical a Tarragona i les Terres de l'Ebre

La institució ha destinat mig milió d'euros en ajuts per finançar les activitats que es realitzen a les escoles de música municipals

 

La Diputació de Tarragona promou la formació musical en diverses localitats del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre a través d'ajuts per poder finançar totes les activitats i les formacions de les escoles de música municipals. Així doncs, un total de 31 consorcis de tota la demarcació de Tarragona ja gaudeixen d'aquestes ajudes econòmiques per als seus centres d'ensenyament musical. 

La Diputació de Tarragona ha invertit mig milió d'euros en ajuts

Cal destacar que, durant el curs 2017-2018, la institució ha invertit un total de 499.805,05 euros entre els diferents municipis que tenen escoles de música públiques, 100.000 euros més que el darrer any. A més, tots aquests ajuts han anat dirigits, en gran mesura, al pagament de professors, a la realització d'activitats als centres i a altres despeses relacionades amb el funcionament diari d'aquestes escoles. 

Els ens locals que han rebut els ajuts aquest any són Alcanar, Ascó, Benissanet, Deltebre, el Perelló, Flix, l'Entitat Municipal Descentralitzada de Jesús, l'Ametlla de Mar, la Fatarella, Móra d'Ebre, Tortosa, Ulldecona, Sant Jaume d'Enveja i Santa Bàrbara a les Terres de l'Ebre.

Les ajudes, cap a diversos ajuntaments del Camp de Tarragona

D'altra banda, diversos ajuntaments del Camp de Tarragona també han gaudit d'aquestes ajudes econòmiques. Es tracta d'Alcover, Altafulla, Cambrils, Constantí, el Morell, el Vendrell, l'espluga de Francolí, la Selva del Camp, Montblanc, Mont-roig del Camp, Riudoms, Salou, Santa Coloma de Queralt, Tarragona, Torredembarra, Valls i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

L'aposta de la Diputació de Tarragona per la formació musical es consolida a través d'aquests suports econòmics als ajuntaments del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre per a la gestió dels seus centres de música. També es referma mitjançant els diversos treballs que duen a terme les escoles i els conservatoris de música que té la Diputació als municipis de Reus, Tarragona i Tortosa. 

La Diputació destinarà 13 milions d'euros a condicionar la xarxa viària

La Diputació de Tarragona vol condicionar uns vint quilòmetres de carretera. Per fer això possible, la institució destinarà un total de 12,7 milions d'euros addicionals a la millora i el condicionament de la xarxa viària de la qual és responsable a les comarques de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. Aquesta quantitat anirà destinada a vetllar per la seguretat dels usuaris més vulnerables. Per aquest motiu, es prioritza la seguretat abans que la capacitat o la velocitat de les vies.

Així doncs, es reveu que es facin seccions amb carrils de tres metres d'amplada amb l'objectiu de regular la velocitat i prioritzar l'espai dels vorals. A més, s'han dissenyat diverses zones de drenatge transitables per augmentar l'espai per a vianants i ciclistes. En totes aquestes obres, s'instal·laran barreres de seguretat i faldons de protecció per a motoristes, d'acord amb la normativa vigent.

"ATENCIÓ: Les tempestes causen diversos incendis a les comarques de Tarragona" "Dur revés pels Mossos que van identificar persones que retiraven llaços grocs"