Dotze municipis tarragonins reben el reconeixement de Viles Florides

Vila-seca és l'unic municipi de Tarragona amb quatre Flors d'Honor, la màxima puntuació
Dotze municipis tarragonins reben el reconeixement de Viles Florides | Cedida

 

El moviment Viles Florides, promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), va lliurar divendres passat, 27 de setembre, les Flors d’Honor 2019. Es tracta d’un reconeixement als municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. Enguany la principal novetat ha sigut el lliurament de la Flor d’Or, que se l’ha endut Olot, i que distingeix el municipi que millor ha treballat el seu verd urbà.

Un total de 13 de municipis han estat reconeguts amb quatre Flors d’Honor, la màxima puntuació fins ara. De les comarques de Tarragona només n’hi ha un que gaudeixi del màxim reconeixement, i és el municipi de Vila-seca. Els altres municipis catalans en aquesta categoria són Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d’Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Hilari Sacalm (Selva) i Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat).

Onze pobles i ciutats de Tarragona, amb dues o tres Flors d'Honor

A banda dels 13 municipis amb quatre Flors d’Honor, n’hi ha 53 amb tres Flors d’Honor, 57 amb dues Flors d’Honor i 10 amb una Flor d’Honor. Pel que fa als municipis tarragonins, els que gaudeixen de tres flors són Calafell, Prades, Reus, Riudoms, Sant Carles de la Ràpita, Salou i Torredembarra. D’altra banda, Altafulla, Botarell, Vinyols i els Arcs i Horta de Sant Joan tenen dues Flors d’Honor.

A l'hora de concedir les Flors d'Honor, els aspectes que es valoren de cada municipi són el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l'espai verd i el nombre d'habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística o la singularitat dels espais, entre d'altres. També es té en compte el respecte del medi ambient i la sostenibilitat.

"🤑Més de mig milió d'euros pels danys del temporal de setembre a la costa tarragonina" "❗👮 ATENCIÓ: Cau una banda que falsificava documents oficials a TGN i Reus"