Gairebé 2.000 grups de música i oci, a disposició dels ajuntaments del territori amb l'e-Catàleg

L'oferta s'amplia amb 405 noves incorporacions | La Diputació de Tarragona finança una bona part del cost de les contractacions i els grups es donen a conèixer
L'e-catàleg incorpora 405 nous grups aquest estiu | CEDIDA

 

L’e-catàleg de la Diputació de Tarragona, el servei que ofereix la possibilitat als ajuntaments de conèixer, contactar i contractar els grups artístics i culturals del Camp de Tarragona, afegeix 405 noves incorporacions aquest estiu. Aquest creixement suposa un nou rècord i amplia l’oferta d’aquesta plataforma. Cal destacar que el darrer estiu hi havia un total de 1.566 grups i artistes inscrits, mentre que enguany n’hi ha 1.971.

Les noves incorporacions a l’e-catàleg

Dins les noves formacions que s’han inscrit a l’e-catàleg, hi podem trobar molts grups de música amb estils musicals molt diferents. S’han incorporat propostes com Acústic Karaoke, Agartha, Outsiders, Beiats, Pepper and Soul, Top Dj- Dj Xasa, Èric Vinaixa, la xaranga La Txaranguins Band o la coral el Cor Sageta de Foc. A més, s’han registrat nous grups d’animació infantil com Joelan Animaciones i Los Barlou, companyies de teatre com Francesc Camins, l'Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l'Espluga de Francolí, entre d’altres.

L’ampliació de l’oferta de l’e-catàleg millorarà i potenciarà encara més les festes de les localitats aquest estiu, ja que la majoria d’esdeveniments festius a les Terres de l’Ebre i al Camp de Tarragona s’organitzen a partir d’aquest servei. Concretament, prop del 97% de municipis fan ús d’aquesta plataforma per acabar de preparar els seus calendaris i completar els programes de festes.

Des d’inicis d’aquest any fins al 31 de juliol del 2018 s’han contractat un total de 110 grups a les comarques de Tarragona a través d’aquesta eina. D’altra banda, les modalitats que més es contracten actualment són les formacions d’animació infantil i les orquestres musicals.

Una eina que facilita l’accés a la cultura i a les activitats als municipis

L'e-catàleg és una eina que ajuda a buscar i contractar grups musicals i activitats culturals, facilitant així als municipis l’accés a la cultura. Per altre costat, serveix per promoure els grups i artistes del territori. La Diputació de Tarragona, a banda de la gestió del catàleg, finança una gran part dels costos de les contractacions que es fan mitjançant aquest servei. Aquest any, disposa d’1.200.000 euros per subvencionar els ajuntaments.

"TEMPESTES: Servei alternatiu per carretera a l'R15 de Rodalies, entre Reus i Móra" "Una verema més quantiosa a Tarragona"